- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Jajčne beljake stehtajte v dve skledi in jih precedite ter vsaj za dva dni shranite v hladilniku, pokrite s folijo.
Stehtajte mandljevo moko in sladkor v prahu ter ju skupaj presejte skozi drobno sito.
V en del beljakov dodajte jedilno barvo in malinov ekstrakt. Primešajte ga mandljevo-sladkorni mešanici.
Stehtajte še navaden sladkor in vodo, ju zmešajte ter ju v kozici začnite segrevati na srednjem ognju. Medtem ne mešajte! To bo trajalo nekaj minut.
Ko temperatura sladkorja doseže 115 stopinj Celzija, začnite stepati drugi del beljakov. Ko temperatura sladkorja naraste na 118 stopinj Celzija, pa utekočinjeni sladkor med stepanjem počasi prilijte beljakom in stepajte dalje pri največji hitrosti, nato pa na srednji še tri minute. Nato meringo dobro primešajte mandljevo-sladkorni mešanici.
Pekače obložite s papirjem za peko, maso pa nadevajte v kuharsko vrečko z okroglim nastavkom. Iz mase naredite krogce malo vsaksebi, saj se razlezejo.
Pekače malo potresite, da se kupčki zravnajo, nato pa te pri sobni temperaturi pustite stati vsaj 15 minut.
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija in makrone pecite 12 minut; medtem vratca trikrat odprite, da se znebite vlage.
Ko so makroni pečeni, jih takoj skupaj s papirjem za peko vzemite iz pekačev, ohlajene pa namažite z malinovo marmelado.
Pečene makrone pazljivo odstranite s papirja, da se ne polomijo, namažite pa jih, tik preden jih postrežete, najbolje dan po peki.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.