- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za marelice v rdečem vinu penasto zmešamo sladkor, jogurt, smetano in cimet. Marelice operemo, osušimo in prerežemo toliko, da lahko odstranimo koščico. Če je le možno, marelic ne prerežemo popolnoma. Koščice nadomestimo z mandlji.
V posodi zavremo vino z naribano limonino lupinico, medom in cimetovo palčko. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo pribl. 15 minut brez pokrova, da se vino zgosti.
Nato dodamo marelice in jih zopet pustimo pribl. 15 minut rahlo vreti v zaprti posodi.
Marelice v rdečem vinu serviramo na desertne krožnike, jih prelijemo z vinsko omako in postrežemo skupaj s hladno jogurtovo omako s smetano.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.