Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Med snemanjem ali vodenjem ne jem, ker postanem manj zbrana in težko nadaljujem« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Med snemanjem ali vodenjem ne jem, ker postanem manj zbrana in težko nadaljujem« Lorella Flego o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Televizijska voditeljica ter poznavalka mode in lepote pravi, da pred snemanjem uživa le sadje in popije veliko vode.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Jem dokaj zdravo, če je seveda le možno, saj sem precej zdoma in je včasih pač tako, da si pomagam po svojih najboljših močeh. Rada imam sadje in zelenjavo, ne jem pohane hrane in uživam čim manj ocvrtega. Prav tako pazim, da je hrana sveža in ne predelana.

Koliko obrokov imate po navadi na dan?

Navadno imam tri obroke na dan, je pa večerja res lahka. Če sem lačna, si privoščim tudi kaj vmes, sicer pa se trudim, da ne jem ob pretirano poznih urah.

Ali lahko opišete svoje tipične obroke?

Zajtrkujem belo kavo in piškote – to je navada, ki se me drži že od otroštva in je postala resničen
obred. Za kosilo jem meso na žaru in zelenjavo ali testenine, včasih rižoto, pogosto tudi ribo v pečici in solato. Za večerjo pojem kakšno juho, solato s tuno ali jajce na oko, včasih tudi sadno solato. Moja malico največkrat predstavljata bela kava in košček sladkega; redkeje za malico pojem kakšen sendvič. To se zgodi, če sem dolgo v službi in preprosto nimam druge izbire.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Obožujem ribe na vse možne načine, zlasti na žaru. Všeč mi je tudi kitajska hrana, čeprav vem, da ni najbolj zdrava. Ne maram pa mastnih jedi, klobas, vampov in podobnega.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Pravijo, da testenine na vse načine, zlasti z lososom in porom. Menim, da je tudi moja morska rižota kar dobra.

Kako skrbite za svojo postavo?

S telovadbo in dobrim počutjem v duši.

Kaj po navadi jeste pred nastopom (denimo pred snemanjem oddaje, nastopom na

televiziji ...)?

Po navadi jem le sadje in pijem veliko vode – pa ne zaradi kakšne diete, temveč zato, ker proces snemanja traja približno šest ur, še prej pa imam dve uri frizerja in maskerja. Če grem od doma torej ob 10. uri in se vrnem šele okrog 18. ure, bi to pomenilo, da bi morala kositi ob 10. uri, kar je prezgodaj. Med snemanjem ali vodenjem pa ne jem, predvsem zato, ker postanem manj zbrana in težko nadaljujem. Po drugi strani pa je tukaj še maska, ki onemogoča, da bi jedla – tudi maskerka bi bila kar huda.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih