bolha.com MojeDelo.com
Osnovni recept in nadevi

Medenjaki

Klasični medenjaki sestojijo iz:
Meda ali surovega sladkorja, jajc, sladkorja, rža in pšenične moke, lahko tudi orehov in tipičnih začimb kot je cimet, klinčki, kardamom, limonina lupina in velikokrat tudi kandirano sadje.

Primešajo se tudi sredstva za vzhajanje kot je natron, jelenova sol ali pepelika. Jelenovo sol in pepeliko moramo vedno najprej razredčiti v nekoliko tekočine in jo nato ločeno primešati k testu, da se učinek ne izniči.
Lahko primešamo tudi oreščke vseh vrst. Medeni kolači morajo nekaj časa počivati v shrambi, da se razvije njihova polna aroma. Oblate in medenjake z vsaj 25% mandelji in/ali orehi ne smemo hraniti tako dolgo kot klasične medene kolače.

Zelo priljubljeni so medenjaki v obliki src oziroma lectova srca: Srca vseh velikosti okrašena z različnimi reki in poljubči se podarjujejo našim najdražjim, prijateljem ali znancem.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih