bolha.com MojeDelo.com
(Melissa officinalis)

Melisa

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Melisa z močnimi stebli in listi je tista prava in sveža melisa. Potem ko meliso enkrat natrgamo ni več dolgo obstojna in jo moramo zato čim prej porabiti. Melisa je uporabna kot nadomestek limone in ustvarja svež in citronski odtenek jedi. Liste natrgamo tik pred postrežbo. Kadar meliso predolgo režemo ali segrevamo onemogočimo, da bi jedem dodala popolno aromo po citrusih. Melisa je primerna tudi posušena ali zamrznejna in prava obogatitev vsake poličke z zelišči.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji1

  • irena.puksic244
    irena.puksic244 je komentiral/a 17.05.2013 ob 17:52 uri

    Zelo okusna malica ali celo večerja: pest mladih melisinih listov in vršičkov nasekljamo,damo na malo segrete maščobe, pol minutke mešamo in dodamo 2 jajci. Mešamo, da jajci zakrkneta, posolimo in serviramo. Zraven se prileže tržaški solatnik s krompirjem ali katerakoli druga krhka solata.

    Odgovori
Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih