bolha.com MojeDelo.com
(Cucumis in Citrullus lanatus)

Melona in Lubenica

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Kljub temu, da so v letu 1940 na Japonskem uspeli gensko vzgojiti lubenico, ki ni imela niti ene pečke, se je v naši širši okolici bolj uveljavila »pečkasta« oblika lubenica. Da ostane lubenica čim dlje sveža in sočna, moramo majhne črne pečke odstraniti šele tik preden jo pripravimo, saj se tako izognemo izsušitvi sadeža. V prodajalnah velikokrat naletimo na že narezane kose lubenice ali melone. Te so bistveno manj obstojne, vendar pa nam jasno pokažejo svojo stopnjo zrelosti. Kolikor tanjši je svetli rob pod lupino, toliko bolj zrela je lubenica ali melona.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih