- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Zrezke jagnjetine narežemo na kose, položimo v jogurtovo omako in pustimo stati čez noč.
Skorja iz ovčjega sira: vse sestavine premešamo, oblikujemo podolgovate kroglice, zavijemo v prozorno folijo in postavimo na hladno.
Zrezke vzamemo iz marinade in jih paniramo z moko, jajcem, drobtinami in sezamom. Na vročem olju prepražimo in položimo na papirnate brisačke.
Jagnječji hrbet narežemo na majhne medaljone. Solimo, popramo, začinimo z nekaj gorčice in popražimo. Kroglice iz ovčjega sira narežemo na rezine in položimo na popečene fileje. Gratiniramo. Postrežemo z narastkom iz polente in omako iz rdečega vina.
Omaka iz rdečega vina: sladkor karameliziramo ter zalijemo z rdečim vinom in omako, ki jo pripravimo iz ostankov jagnjetine. Solimo, popramo in začinimo po potrebi in okusu. Pustimo, da se omaka zgosti.
Rjava omaka iz ostankov jagnjetine: v velikem loncu segrejemo olje. Dodamo jagnječje kosti in počakamo, da se obarvajo. Primešamo čebulo in jušno zelenjavo ter pražimo.
Primešamo paradižnikovo mezgo in pražimo. Mešamo, da vse lepo porjavi. Zalijemo z rdečim vinom in hladno vodo, tako da so vse kosti prekrite z vodo.
Primešamo poprova zrna, brinove jagode, rožmarinovo vejico in lovorjeve liste. Približno 2–3 ure kuhamo na majhnem ognju. Večkrat premešamo. Precedimo in še enkrat zavremo.
Narastek iz polente: mleko in smetano zavremo, primešamo polento in kuhamo. Solimo, popramo, primešamo muškatni orešček in pustimo, da se jed ohladi.
Maslo penasto zmešamo, primešamo rumenjak in vse skupaj dodamo polenti. Na koncu primešamo še sneg. Napolnimo pomaščen pekač in v vodni kopeli približno 30 minut pečemo na 130 °C.
Rezanci s čemažem in krompirjem
Krompirjevo testo: krompir skuhamo, olupimo in počakamo, da se ohladi. Pretlačimo in skupaj s preostalimi sestavinami hitro zgnetemo v testo. Ne gnetemo predolgo. Iz testa oblikujemo rezance, jih položimo v vrelo soljeno vodo. Kuhamo na majhnem ognju, a pazimo, da ne zavre. Rezance lahko tudi popražimo na masti.
Čemaževa omaka: vse sestavine zmiksamo, vlijemo v kozarce in postavimo na hladno. Liste čemaža nabirajte le, če se na to dobro spoznate.
Dobre omake iz ostankov sestavin lahko pripravimo le v velikih količinah.
Pripravljeno omako lahko zamrznemo in po potrebi ponovno uporabimo.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.