bolha.com MojeDelo.com
Kaj moramo vedeti o mletem mesu

Mleto meso

Pri nas pripravljamo iz mletega mesa zelo veliko priljubljenih jedi: polpeti iz mletega mesa, pečenka iz mletega mesa, čevapčiči ali čili z mletim mesom (chili con carne). Recepti so zelo raznoliki in največkrat zelo enostavni za pripravo.

  • Mleto meso se zelo hitro pokvari, zato ga moramo vedno čim hitreje porabiti.
  • Čudovita rdeča barva nastane zaradi zaščitne embalaže.
  • Embalaž ohranja kisik in ohranja rdečo barvo mletega mesa. Zaradi ogljikovega dioksida v zašitni atmosferi pa se obstojnost mesa še poveča.
  • Mleto meso sestoji iz mišičnega mesa, ki ga spustimo skozi mesoreznico in mu dodamo sol.
  • Čisto sveže mleto meso lahko uživamo tudi surovo.
  • Mleto meso je bistveno hitreje kuhano kakor celi kosi mesa, ker se mišična vlakna med mletjem zelo pomanjšajo.
  • Mleto meso lahko dobimo iz jagnjetine, teletine, govedine, piščančjega ali svinjskega mesa. Prav posebna delikatesa pa je mleto meso iz divjačine.
  • Tatar imenujemo goveje mleto meso z začimbami.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih