bolha.com MojeDelo.com

»Če sem lačna, sem prava sitnoba!« Mojca Mavec o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Svetovna popotnica Mojca Mavec pravi, da se že vse življenje drži ene same diete – JPM (jej pol manj).

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Manj je več tudi na tem področju. Jem redno, preprosto in ravno prav.

So se vaše prehranjevalne navade z leti kaj spremenile?

Od nekdaj sem rada jedla, in če sem lačna, sem pravzaprav prava sitnoba. Je pa res, da sem z leti začela bolj paziti, kaj jem. Predvsem sem pozornejša, da je vmes čim več sezonske in lokalno pridelane hrane, ne pa hrane, ki je do mojega krožnika potovala pet, šest tisoč tisoč kilometrov.

Kakšno je vaše mnenje o dietah?

Kar gre hitro dol, bo šlo hitro tudi gor. Če ješ normalno, redno, zdravo in se tudi gibaš, diete sploh niso potrebne.

Ste katero kdaj preizkusili? Kakšni so bili rezultati?

Vse življenje se držim samo ene – JPM (jej pol manj).

Koliko dnevnih obrokov imate po navadi?

Tri ali štiri.

Ali lahko opišete svoje tipične dnevne obroke?

Poleti za zajtrk pojem kakšno jagodičje z domačega vrta, skuto, kuhano jajce, kos kruha z maslom. Za kosilo navadno jem ribo in solato, zvečer pa kakšno specialiteto iz sredozemske kuhinje, na primer ratatouille s polento.

Katera je vaša najljubša jed? Česa ne marate?

Jem vse in zelo rada. Najraje? Uf, včasih bi ubijala za kos svežega kruha z domačim oljčnim oljem, pa biftek na žaru!

Katera je bila vaša najljubša hrana v otroštvu?

Slivovi cmoki in carski praženec.

Ali obstaja hrana, na katero vas vežejo posebni spomini, občutki?

To je tako imenovani kranjski zajtrk, kot ga je delala moja babi – kuhano jajce, pomešano s koščki kruha, ter skuta z jogurtom in žličko sladkorja. To še danes jemo občasno ob nedeljah za dobre stare čase.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih