bolha.com MojeDelo.com

Nakupovanje mesa Meso – kuharska šola

Deli:
Facebook
Twitter

Zelo tvegano je, če si nameravate meso priskrbeti šele na dan priprave. Morda kos mesa, ki ga želite, sploh ne bo več na razpolago ali pa meso ne bo optimalno dozorelo.

Meso torej naročite vnaprej (že pred prazniki ali koncem tedna) in imejte v mislih, da imajo lahko nekateri kosi mesa (goveja pljuča ali zrezki in podobno), ki najprej zorijo v olju, še boljši okus.

Razen pri perutnini, vedno glejte, da kupite marmorirano meso, po potrebi naj bo prekrito z maščobo.

Maščoba daje, predvsem mesu, najboljši okus. Majhne maščobne žilice omogočajo, da meso dobro dozori ter tako dobi optimalen okus.

Lepo rdeče, pusto meso je skoraj vedno tudi suho meso brez okusa. Meso z višjim ali visokim deležem maščobe moramo pripraviti skupaj z maščobo, saj le ta daje mesu pravi okus, preden ga postrežete, pa lahko maščobo odrežete.

Koliko mesa morate kupiti za štiri osebe? Če kupujete meso skupaj s kostmi, morate kupiti približno 1.000–1.500 gramov, brez kosti okoli 600–800 gramov in 500–600 gramov mletega mesa.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih