bolha.com MojeDelo.com
10 nasvetov za štedilnikom

Navodila za preživetje v kuhinji

Deli:
Facebook
Twitter

Ste vedeli, da se 70% vseh nesreč zgodi v kuhinji in med gospodinjskimi deli? Veliko nesrečam se lahko izognemo, če pri tem upoštevamo nekaj nasvetov:

- Za štedilnik pojdite le, ko se vam ljubi in ko ste skoncentrirano pri stvari.
Večina ureznin se zgodi, ko smo neskoncentrirani.
- Čistoča v kuhinji je najboljši varuh pred nesrečami. Takoj počistite razlito olje in ostale tekočine, da se izognete padcu oz. požaru.
- Pazite na obleko in pričesko. Dolgi spuščeni lasje nad štedilnikom se lahko hitro vnamejo, prav tako široki rokavi ipd.
- Ko segrevate olje ali mast na ponvi, je ne spustite izpred oči. Pazite, da se maščoba ne pregreje.
- V kuhinji imejte ročni gasilni aparat in paket prve pomoči.
- Pazite, da ročaji posod ne gledajo čez štedilnik. Nevarnost, da bi jih ponesreči potegnili za sabo, je prevelika.
- Pred čiščenjem električnih aparatov VEDNO potegnite vtič iz vtičnice.
- Ostrnih nožev nikoli ne puščajte položenih z ostim robom navzgor in ne dajte v prepoln umivalnik. Pri naslednjem umivanju se lahko zgodi, da boste že pozabili na ostre nože v umivalniku.
- Ne varčujte pri napačnih stvareh. Neuporabne aparate in načet porcelan ali steklo izločite.
- Pri rezalnikih in mikserjih nikoli ne pritiskajte s prsti, ampak vedno uporabite držalo.
- Če se slučajno vname maščoba na ponvi, je NIKOLI NE gasite z vodo, ampak jo hitro pokrijte s pokrovko.
- Vsako rano takoj oskrbite, da ne ostane nevarnost nastanka infekcij.
- Pri opeklini dajte prizadeto mesto takoj pod mrzlo vodo.
- Če je bil električni tok udeležen pri nesreči, takoj potegnite napajalne kable iz vtičnic. Prizadete osebe se nikoli ne dotaknite z golimi rokami, ampak samo s suho brisačo.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih