- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za ocvrto kolerabo najprej v posodi zavremo slano vodo. Kolerabo olupimo in narežemo na enako velike rezine (pribl. 0,5-1 cm). Rezine kolerabe kuhamo pribl. 8 minut v vreli vodi.
Kolerabo odstranimo, osušimo in otremo s papirnato kuhinjsko krpo. Pripravimo tri globoke krožnike. V prvega nasujemo moko, v drugem razžvrkljamo jajce, v tretjega nasujemo drobtine.
Suho kolerabo solimo in popramo in jo najprej prekrijemo z moko, nato pomočimo v jajce in nazadnje potopimo v drobtine. Pazimo, da je koleraba v celoti prekrita, tako kot pri paniranju dunajskih zrezkov.
V ravni ponvi segrejemo olje in v njem ocvremo kolerabo, da postane na obeh straneh zlatorumena. Kolerabo odstranimo iz ponve in jo odcedimo na papirnati krpi. Postrežemo na posteljici iz zelene solate s tatarsko omako.
V panado za ocvrto kolerabo lahko med drobtine primešamo še sezamova semena ali nasekljane mandlje. Tako bo okus še bolj prefinjen.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji1
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
super recept
Odgovori