- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za ocvrte jabolčne obročke najprej olupimo jabolka, odstranimo peščišče (najbolje s posebnim nožem za odstranjevanje sredine) in jabolka narežemo na za prst debele kolobarje. Pokapamo z limoninim sokom.
Cimet pomešamo z obilo kristalnega sladkorja in posujemo na jabolčne obročke. Preostanek shranimo.
Za testo ločimo jajca. Beljaku dodamo ščepec soli in stepemo v trd sneg. Rumenjakom dodamo moko, koruzni škrob, mineralno vodo in nekaj olja ali tekočega masla in gladko zmešamo. Aromatiziramo z vanilijevim sladkorjem in umešamo sneg.
V veliki in globoki ponvi segrejemo obilo olja ali masla. Jabolčne obročke pomočimo v testo in jih na obeh straneh zlatorumeno ocvremo. Olja mora biti toliko, da jabolčni obročki v njem plavajo.
Ocvrte jabolčne obročke vzamemo iz ponve, jih odcedimo na kuhinjskem papirju. Preden jih postrežemo, jih posujemo s preostankom cimetovega sladkorja. K ocvrtim jabolčnim obročkom tekne vanilijev sladoled ali vanilijeva omaka.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji2
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
Rumenjakom dodamo mleko - sploh ni predvideno, niti koločina?
OdgovoriSe opravičujemo za napako, mišljena je bila moka. Hvala za opozorilo. Lep dan!
Odgovori