bolha.com MojeDelo.com
Kaj vse lahko pripravimo …

Od aperitiva do sladice

Od aperitiva do sladice – z različnimi cvetovi lahko oplemenitimo nekatere pijače in jedi.

Ledene kocke: V ledene kocke lahko zamrznemo majhne cvetove boreča in vijolice. S tem dosežemo le estetski učinek, saj cvetovi nimajo nobenega okusa. Ledene kocke pripravljajmo iz mineralne vode, ker bodo tako bistrejše in cvetovi bolj izraziti, kot če jih zamrznemo z navadno vodo.

Penina: V vsaki kozarec damo majhen popek vrtnice ali nekaj cvetličnih lističev begonije - in že spremenimo običajen aperitiv v svečano in romantično popestritev.

Bovla: Šopek dišeče perle ali cvetovi bezga v bovli pričarajo zanimiv odtenk okusov.

Solate: Tudi solate lahko poživimo z najrazličnejšimi cvetovi. Dodani cvetovi nam poleg čudovitega izgleda nudijo tudi veliko različnih okusov, poleg vsega pa še koristijo našemu zdravju. Lahko žačnemo s cvetovi regrada, nadaljujemo z marjeticami in vse do cvetov boreča - naša domišljija pri tem nima meja.

Maslo: Če ste že kdaj poizkusili domače zeliščno maslo, ga naslednjič za spremembo poskusite še s cvetovi. Ali pa kar zmešajmo oboje – čaka nas pravi užitek za okušanje in oko.

Kis/olje: Cvetovi aromatizirajo kis in olje v enaki meri. Potrebujemo le lepo steklenico, visoko kvalitetni vinski kis ali olje in primerne cvetove kot so cvetovi bezga ali vrtnice. Steklenico pustimo stati najmanj 4 tedne, da cvetovi spustijo aromatične snovi. Takšna steklenica ima rok trajanja približno eno leto in je zelo primerna tudi kot čudovito darilo.

Kandirani cvetovi: Primerni so za dekoracijo ali tudi za pokušanje kar tako. Zelo enostavno jih lahko pripravimo sami. Poparimo jih z vrelo vodo in jih previdno osušimo. Sladkor kuhamo skupaj z vodo, dokler ne tvori mehurčkov. Rahlo umešamo cvetove in jih kuhamo pol minute. Nato cvetove porazdelimo na papir za peko in počakamo, da se posušijo. Druga možnost je, da jih namažemo z jajčnim snegom in posušimo.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih