bolha.com MojeDelo.com
(Abelmoschus esculentus)

Okra

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Priprava nežnih strokov okre resnično ni nobena umetnost. Popolnoma zadostuje, da jim odstranimo pecelje, če je potrebno še rjave dele in že so pripravljene za poljubno uporabo. Priporočeno je, da stroke na hitro popečemo v vročem olju, nato jih močno začinimo s karijem in jih z nekaj dodane čiste juhe kuhamo še nekaj minut. Če se odločimo, da bomo to eksotično zelenjavo kuhali skupaj z ostalo zelenjavo, moramo vedeti, da okra izloča mleku podobno sluz, na katero se moramo sprva morda navaditi, v enolončnicah in juhah pa čudovito učinkuje kot vezivo. Če se želimo temu izogniti, moramo okro pred uporabo blanširati v vroči vodi, ki ji dodamo malo kisa. V Indiji in na področju Mediterana mlečno vodo nato odcedijo in okre kombinirajo s paradižniki.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih