bolha.com MojeDelo.com
(Olea europaea)

Olive

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Ker so zelene in črne olive pregrenke, da bi jih jedli surove, jih po obiranju vložimo v natrijev lug, nakar se grenek okus zaradi vrenja mlečnih kislin razgradi. Za boljši okus in za dolgotrajnejšo obstojnost se olive vloži v sol ali slanico. Če se vam zdijo olive preslane, jih pred uporabo kuhajmo za 15 minut - s tem sicer izgubijo nekoliko svoje značilne arome. Medtem ko je pri vloženih olivah pazljivost odveč, je pri kuhanju z olivnim oljem potrebno upoštevati, da predvsem za solate in za aromatizacijo jedi uporabljamo malo dražje in hladno stiskano olje. Za peko zadošča tudi bolj enostavno olivno olje.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih