- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za orehovo torto z mandarinami pod vročo vodo dobro operemo mandarine (z lupino). Damo v lonec in dolijemo ca. 300 ml vode.
Pokrijemo, enkrat zavremo, zmanjšamo ogenj in rahlo vremo najmanj 1 ½ ure. Vmes pomešamo in po potrebi dolijemo vodo. Tekočino nato odlijemo in pustimo, da se mandarine ohladijo.
Medtem segrejemo pečico na 180 °C in z maslom namažemo model za torto ter posujemo z drobtinami.
V skledi dobro stepemo jajca s sladkorjem. Naribane orehe zmešamo s pecilnim praškom in dodamo zraven. Dobro premešamo.
Mandarine razpolovimo v loncu ali skledi, da ujamemo mandarinin sok. Odstranimo belo kožo in pečke ter mandarine skupaj z mehko kuhano lupino spiriramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo krepek kanček likerja Cointreau ali ruma in umešamo v jajčno maso. Aromatiziramo s klinčki in cimetom. Maso nadevamo v pripravljen tortni model in pečemo v segreti pečici dobro uro, da postane masa zlatorjava. Če postaja zgornji sloj prehitro rjav, ga pokrijemo z aluminijevo folijo.
Orehovo torto z mandarinami vzamemo iz pečice, jo nekoliko ohladimo in vzamemo iz modela. Okrog in okrog jo namažemo s toplo pomarančno marmelado. Po želji jo prevlečemo še s toplo čokoladno glazuro in garniramo. Postavimo na hladno.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji2
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
Ali je mogoče, da ni nič moke?
OdgovoriJa, to torto se naredi brez moke. Veliko veselja pri peki!LP
Odgovori