Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Osvežite se s smoothiejem - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Osvežite se s smoothiejem Poletje

Deli:
Facebook
Twitter

Sadno-zelenjavni napitki so osvežilni, hranilni in energijsko bogati.

Skrajni čas je, da spremenite svojo prehrano in začnete jesti lažje obroke. Odlična izbira so sadno-zelenjavne mešanice, ki so nizkokalorične, v zelo kratkem času vas bodo napolnile z energijo, pri tem pa ne bodo obremenile vašega želodca.

Kombinirajte okuse

Izberite sezonsko sadje in zelenjavo, ki jima lahko dodate sokove, jogurte ali mleko, odvisno od tega, kakšen napitek želite pripraviti. Zelo zaželena zelenjava, ki je tudi dobrega okusa in jo z lahkoto mešate z jabolki, hruškami in drugim sadjem, so korenček, rdeča pesa in kumarice. Druga zelenjava, kot so zeljne krpice, koleraba ali paradižnik, imajo kar močan okus in jih je bolje piti samostojno. Tovrstnim napitkom lahko za piko na i dodate košček svežega ingverja.

Uporabite svežega

Za mešanje s sokovi je najprimernejši jabolčni ali pomarančni. Jabolčni sok znižuje krvni pritisk, čisti prebavila, krepi dlesni, pomarančni pa vas bo oskrbel z vitaminom C. Hranilni in osvežilni napitek si pripravite s sokovnikom ali mešalnikom, v katerega dodajte kakšen košček ledu ali kepico sladoleda. Naredite ga toliko, kolikor ga potrebujete, in ga ne hranite predolgo v hladilniku – najbolje je, če ga porabite še isti dan, saj lahko sicer spremeni okus.

Avtor: K. Š.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih