Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Ovčji in kozji sir - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Ovčji in kozji sir Odličen, zdrav in raznolik

Hitri vodnik po specialitetah

Specialitete iz ovčjega mleka

Tudi slovenske

ljubitelje sira že leta navdušuje veličastno lahek in rahel sir Brebiou iz francoskih Pirenejev. Zaradi prijetnega lahkega okusa po ovčjem mleku in izvrstnega kremastega testa BREBIOU zagotovo velja za najljubšega v družini sirov.

Skrivnost finega sira za rezanje Etorki se glede na pridelavo skriva v tradicionalni baskovski recepturi. Etorki je značajen, a vseeno blag sir, ki ima odličen okus po krhkem kmečkem kruhu, še posebno pa ga lahko uporabljamo za prefinjenost v topli kuhinji.

Tudi priljubljeni mehki sir Saint Albray v obliki cveta ponuja različico iz stoodstotnega ovčjega mleka. Svoje privržence je prepričal z rahlo aromatičnim, svežim in nevsiljivim okusom po ovčjem mleku in z izvrstnim kremastim testom.

Specialitete iz kozjega mleka

Chavroux CHAVROUX je zaobsežen pojem, ki na splošno pomeni francoski kozji sir. Pod znanim imenom se skriva ponudba izvrstnih svežih in mehkih sirov iz stoodstotnega kozjega mleka. Klasična različica Chavrouxa je sveži sir s svojo tipično obliko piramide: sir, ki je svež in lahek, hkrati pa tudi čudovito kremast.

Pred kratkim se je specialiteta svežega sira kar podvojila: priljubljenemu svežemu kozjemu siru so dodana fina zelišča, ki CHAVROUXU dajejo dodaten čudovit okus. Izvrsten je kot namaz za na kruh, služi pa tudi kot preprost obrok v kombinaciji z dušenim krompirjem in mesom, pečenim na žaru. Za tiste, ki raje uživajo v lažjih jedeh, pa obstaja tudi izvrstna klasična alternativa: lahki sir CHAVROUX omogoča lahek in neobremenjen užitek – s samo osmimi odstotki maščobe.

Majhen kolut mehkega sira Chavroux Tendre Buche je izvrstna delikatesa. Njegovo čudovito testo, ki se kar stopi na jeziku, je obdano s fino belo skorjo, uveljavil pa se je tudi z izostrenim, vendar ne premočnim okusom po kozjem siru. V Franciji je še posebno priljubljena prefinjena kombinacija sveže hrustljave zelene solate in popečene francoske štruce s popečenim sirom Chavroux Tendre Buche.

Avtor: Administrator

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih