bolha.com MojeDelo.com
(Carica papaya)

Papaja

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Do nežnega sadnega mesa najlažje pridemo tako, da papajo prepolovimo, rahlo posipamo s sladkorjem in sadno meso nato izdolbemo z žlico. Dobro je, da pred tem odstanimo številčne črne pečke. Za sadni desert lahko sadno meso narežemo na majhne koščke in jih mariniramo z limoninim sokom, vinom in rumom. Papaja je poznana tudi kot »mehčalec« jedi. Vsebuje encim papain, ki se nahaja v njenem mlečnem soku, s katerim marsikatero žilavo meso spremeni v mehko delikateso. Če želimo papajo uporabiti v sadni solati, moramo koščke primešati tik preden jo serviramo. Tako preprečimo, da bi se zmehčalo tudi ostalo sadje.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih