bolha.com MojeDelo.com
(Passiflora edulis)

Pasijonka - marakuja

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Vse kar velja za dober nakup ostalega sadja, lahko mirno pozabimo pri pasijonki. Če posežete po gladkem, napetem in svežem sadežu, boste doma vse drugo kot veseli, ko ga boste uživali. Takšni sadeži še niso zreli in imajo zaradi tega kisel in neprijeten okus. Pogumno raje pozežite po grdem sadežu- bolj ko je sadež zmečkan in neprivlačen, boljši je- le plesneti ne sme. Doma lahko pasijonko prerežemo na polovico in jo kar z žličko pojemo iz lupine. Če želimo pripraviti pasijonkin sok ali pire, zmiksajmo zdolbeno sadno meso in ga istisnimo skozi cedilo. Zreli sadež obstoji v hladilniku en teden, če pa smo naleteli na nezrel sadež, lahko traja tudi nekaj tednov, da sadež doseže popolno zrelost.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih