bolha.com MojeDelo.com
(Pastinaca sativa)

Pastinak

Na kaj moramo biti pozorni pri kuhanju?

Sezona pastinaka traja vse od novembra do maja, zato velja za idealno zelenjavo v zimskem času. Priprava je nezahtevna, saj zadostuje, da ga pred kuhanjem temeljito operemo ali pa mu takoj po kuhanju odstranimo tanko lupino. Način pripravljanja je zelo podoben korenčkovemu. Surov, piriran, v enolončnicah ali kot kremna topla juha v mrzlih zimskih dneh - pastinak nudi širok spekter uporabe. Zaradi svojega aromatičnega okusa ga lahko kombiniramo tudi s korenjem ali drugo zelenjavo, da dobimo nežnejšo različico izbrane jedi. Podobno kot peteršilj lahko tudi njegove liste uporabljamo kot začimbo. Na splošno velja, da so manjše koreninice nežnejšega okusa kot velike.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih