Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Vsak dan obvezno kaj čokoladnega!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Vsak dan obvezno kaj čokoladnega!« Pia Pustovrh o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Svetlolasa televizijska voditeljica in nekdanja manekenka Pia Pustovrh zase pravi, da ji dan ne mine brez česa sladkega.

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade? Ali so se z leti kaj spremenile?

Lahko bi dejala, da so moje prehranjevalne navade bolj razvade. Z leti se spreminjamo oziroma nas spreminja sam življenjski ritem. Zadnje čase premalo pozornosti namenjam samim obrokom. Je pa dejstvo, da ni dneva brez nečesa sladkega.

Kakšno je vaše mnenje o dietah? Ste katero že kdaj preizkusili? Kakšni so bili rezultati?

Diete sem spoznala že v mladosti. Trenirala sem ritmično gimnastiko in tam je štel (poleg popolnosti giba in obvladovanja telesa) vsak gram. Sicer sem se takrat prehranjevala zdravo s čim manj maščobami. Nekatera dekleta pred tekmami niso pila tekočine, da bi delovala bolj sloka. Konkurenca je bila velika, zato je štela vsaka tortica, se danes šalim. Poleg športne preteklosti pa so za mojo postavo zaslužni geni, tako da za zdaj ni potrebe po dieti – le po bolj napetih mišicah.

Lahko opišete svoje tipične obroke?

Šele ob vaših vprašanjih vidim, kako zelo nezdravo jem. Morda je res čas za kakšno pomoč nutricionista. Sicer pa jem večkrat na dan po malo. Ko si česa zaželim, to pojem. Obvezno pa vsak dan nekaj čokoladnega, brez tega ne morem delovati.

Katera je vaša najljubša jed? Česa ne marate? Kaj je bila vaša najljubša hrana v otroštvu?

Že od nekdaj so mi najljubši kruhovi cmoki z golažem, ki mi jih pripravlja moja oma, mamičina čokoladna torta po njenem skrivnostnem receptu in testenine, ki mi jih pripravi fant. Nikoli pa nisem pretirano marala mesa; že kot otrok sem ga pljuvala stran, ve povedati moja mami.

Katero jed sami najbolje pripravite? Nam lahko zaupate kakšen kuharski trik ali nasvet?

Se še učim. Velikokrat vprašam domače za kakšen kuharski nasvet. Obožujem testenine, in če mi primanjkuje časa, jih le skuham in nato vržem v ponev skupaj z ubitimi jajci, popečem, dodam začimbe in je. Ali pa špinača z muškatnim oreščkom. Kar lačna postajam …

Kakšno je vaše mnenje o prehranskih dopolnilih?

Prehranska dopolnila v zmernih količinah se mi zdijo dobra. Ne zdi pa se mi dobro, da bi bil to edini vir za telo pomembnih snovi. Ker ne jem veliko mesa in zaradi alergije na mleko nisem uživala mlečnih izdelkov, sem morala drugače poskrbeti za vnos telesu pomembnih snovi. No, zdaj sem zelo vesela, da se na policah naših trgovin najdejo tudi mlečni izdelki brez laktoze in lahko nadoknadim zamujeno.

Koliko znaša vaš osebni mesečni proračun za hrano?

Prav določenega proračuna za hrano nimam.

Kolikokrat na mesec (v povprečju) se odpravite jest v restavracijo? Nam lahko zaupate, katera je vaša najljubša?

Zadnje čase pogosteje jem v restavracijah, ker sem razpeta med Ljubljano in Beogradom. In tudi ko sem v Ljubljani, se vrnem domov šele proti koncu dneva. Zato sem našla nekaj pravih kulinaričnih oazic. Ker obožujem testenine, svoje brbončice razvajam v Casa Nostri ali pa San Martinu v BTC Cityju. Če je časa manj, pa skočim na sendvič ali naravno tortico v slaščičarno Dulcis.


Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih