- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Piščančje stegno z lečo in ananasom pripravimo tako, da suho lečo nekaj ur namakamo v vodi in jo nato napol skuhamo v veliki količini vode. (to traja 10-25 minut, odvisno od vrste leče). Lečo precedimo in odlijemo vodo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Piščančjim stegnom odstranimo kožo. V ponvi segrejemo olje in v njem z vseh strani opečemo piščančja stegna. Meso prestavimo v ognjevaren pekač, solimo in popramo. Prilijemo ananasov sok, pekač pokrijemo in vstavimo v pečico. Pečemo približno 15 minut.
Medtem olupimo in drobno nasekljamo česen in čebulo. Čili očistimo, odstranimo semena in sesekljamo. Ananasa narežemo na grižljaje, ingver nastrgamo.
Česen, čebulo, ingver in čili prepražimo v vročem olju, dodamo lečo in izdatno začinimo z origanom in soljo.
Mešanico skupaj s koščki ananasa razdelimo med opečene piščančje koščke. Pekač pokrijemo, piščančje stegno z lečo in ananasom naj se v pečici pečejo še 20 minut. Postrežemo vroče!
K piščančjem stegnu z lečo in ananasom postrežemo riž basmati!
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.