bolha.com MojeDelo.com
(Hylocereus triangularis)

Pitaja

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Zrel sadež je na dotik mehak, njegov olupek mora imeti, glede na vrsto, močno rumeno, oranžno ali že skoraj strupeno škrlatno barvo. Če je barva še zelena, sadež še ni zrel. Nasprotno so premehki sadeži že prezreli. Meso rumenih sadežev ima bolj aromatičen in slajši okus, kakor meso rdečih sadežev. Ti sadeži z belim sadnim mesom so po drugi strani neprekosljivi za dekoracijo jedi. Nobena vrsta nima trnjev, zato lahko obe obdelujemo brez rokavic. Olupek ni užiten, sadno meso je priporočljivo uživati surovo. V vsakem primeru prerezana pitaja stoji v središču pozornosti v vsaki košari s sadjem.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih