Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Počutim se veliko bolje kot prej!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Počutim se veliko bolje kot prej!« Tina Petelin o prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Manekenka in miss Slovenije 2009 Tina Petelin se zadnja dva meseca prehranjuje po načelih ločevalne diete.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Lahko bi dejala, da imam dokaj redne obroke in zdrave prehranjevalne navade. Poskušam se prehranjevati zmeraj po enakem kopitu. Največ poskušam jesti sadja in zelenjave, temu sledi meso, v svoj jedilnik pa najredkeje vključim ogljikove hidrate.

Koliko obrokov po navadi imate na dan?

Navadno imam od štiri do pet obrokov na dan.

Ali lahko opišete svoje tipične obroke?

Za zajtrk si vsak dan privoščim šejk s kosmiči, ki si ga pripravim sama ali pa mi ga zjutraj pripravi fant. Uporabljam poseben vitaminski šejk za športnike, dodam kosmiče, banano in mleko, nakar vse sestavine zmešam v mešalniku. Za malico navadno jem sadje ali jogurt, za kosilo pa izmenično jem enkrat meso, drugič ogljikove hidrate. Načelom ločevalne diete sledim zadnja dva meseca in se počutim bistveno bolje kot prej. Za popoldansko malico nato spet posežem po sadju, za večerjo pa znova šejk ali v manjši količini to, kar sem jedla za kosilo.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Moja najljubša jed so kaneloni s piščančjim mesom in zelenjavo. Ne jem pa melone in marcipana.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Zadnje čase se tudi sama lotevam kuhe, najbolje pa pripravim testenine na sto in en način. Rada si izmišljujem raznovrstne recepte za omake, vsakič naredim drugačno.

Kako skrbite za svojo postavo?

Kot sem dejala, sem zadnje čase na ločevalni dieti, sicer pa v svoj jedilnik poskušam vključiti kar največ sadja in zelenjave. Za svojo postavo skrbim tudi z vsakodnevnim fitnesom, pozimi pa vsaj trikrat na teden smučam na bližnjem Pohorju. K boljšemu telesnemu počutju občasno pripomore tudi masaža.

Kaj jeste pred nastopom ali fotografiranjem?

To je odvisno predvsem od pomembnosti dogodka, ki me čaka. Navadno pred nastopom posegam po lažji hrani, ki ne obteži želodca.

 

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih