- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Prepelici operemo ter osušimo. Olupimo šalotko in česen, očistimo jurčke ter vse našteto narežemo na majhne koščke. Slanino narežemo na kocke.
Vse skupaj popražimo na vročem maslu, zmešamo s toastom ter dodamo preostale sestavine. Dobro premešamo ter počakamo 10 minut.
Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Nadev s pomočjo brizgalne vrečke vbrizgamo v prepelici, te pa damo na pekač. Pečemo ju 20 do 25 minut, med peko pa ju večkrat premažemo s slanim maslom.
Medtem ko se prepelici pečeta, operemo in očistimo liste špinače. jušno osnovo zavremo, v njej pa podušimo špinačo. Dodamo maslo ter solimo in popramo.
Špinača je še okusnejša, če jo začinimo z nekaj na kocke narezanega in popraženega česna. Poleg špinače se kot priloga dobro podajo tudi jurčki.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji1
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
Prodam samce prepelic za kulinarične užitke. tel. 070 896 041
Odgovori