- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za polpete narežemo žemljo na majhne koščke in namočimo v malo mleka. Olupimo čebulo in nasekljamo. Segrejemo olje in popražimo čebulo, da postekleni. Čebulo zmešamo z mletim mesom in jajcem.
Koščke žemlje ožamemo in dodamo zmesi z mesom. Začinimo s soljo, poprom, kumino in sveže naribanim muškatnim oreščkom. Po želji lahko dodamo stisnjen strok česna. Iz mase oblikujemo ploščate polpete, ki jih z obeh strani potresemo z drobtinami.
V veliki ponvi segrejemo maščobo in polpete na vsaki strani pečemo ca. 8-10 minut, dokler niso gotovi.
Polpete postrežemo s krompirjevim pirejem in kumarično solato.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.