bolha.com MojeDelo.com
(Citrus paradisi) / (Citrus maxima)

Pomelo

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? 

Pravi pomelo je skupek grenivke in pomela, zato združuje dva fina sadna okusa. Združuje trpko grenki okus grenivke in sadno skladki okus pomela, ter je zelo primeren kot poživljajoča osvežitev med obroki. Da pridemo do sadnega mesa, je potrebno kar nekaj priprav. Najhitreje pomelo olupimo tako, da ga prepolovimo in nato počasi odstranimo zunanji olupek. Potem ko odstranimo tanko belo lupino, lahko enostavno ločimo posamezne reželje, ki jih lahko takoj uživamo surove, lahko jih dodamo sadnim solatam ali jih predelamo v razne marmelade. Pri sobni temperaturi lahko pomelo hranimo slab teden preden ga obdelamo.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih