bolha.com MojeDelo.com
Noč okroglega usnja

Popolna nogometna zabava

Nekatere ženske redno pripravljajo večere gledanja DVD-jev, ko predvajajo ljubezenske filme ali najboljše serije in jih gledajo s prijateljicami ter razpravljajo o njih. Medtem lahko moški s prijatelji mirne duše priredijo pravo nogometno zabavo. Kaj lahko naredimo in pravočasno pripravimo, da spremljanje okroglega usnja spremenimo v nepozabno noč? Vsekakor je potrebna dobra organizacija.

Organizacija pomeni vse!
Da se nogometni večer ne bi popolnoma spreobrnil v kaos, moramo najprej narediti manjši plan: kaj se bo dogajalo, kaj bomo postregli in kako bomo poskrbeli za popoln ambient. Ali bomo kamerade na zabavo povabili kar preko sms-a ali pa bomo ubrali bolj krativno pot in sami izdelali vabila? Tudi druga pot je zelo enostavna: dno pločevinke nam lahko služi kot šablona, da narišemo krog na karton in po želji oblikujemo klasični nogometni dizajn. Pri oblikovanju lahko uporabimo vso našo domišljijo. Nogometni transparenti, razni okraski in baloni so zelo priljubljeni, prav tako pa ne smejo manjkati navijaški šali, zastave in dresi. Če postrežemo toast ali sendviče je zelo primerno, če natisnemo zastavice društva za katerega navijamo, jih nalepimo na zobotrebce in jih zataknemo v pripravljene jedi.

Obvladajmo kulinariko
Na nobeni nogometni zabavi od pijače ne sme manjkati pivo! Na zalogi moramo vseeno imeti dovolj vode ali brezalkoholnih pijač, saj bodo gosti verjetno morali domov tudi z avtom. Na nogometni zabavi ni nobenih pravil glede hrane. Kdor ima rad enostavne stvari bo postregel toast, čips, prigrizke in za glavno jed pico. Nasvet: najboljše toaste pripravimo tako, če oba kosa obložimo s šunko in sirom, naredimo sendvič in preden jih položimo v pekač ali pečico, sendvič na vsaki strani namažemo z malo masla. Če želimo bolj zapleteno različico, si lahko priskrbimo recepte iz države za katero navijamo in presenetimo goste z originalnimi tradicionalnimi jedmi.

Poskrbimo za vzdušje!
Spremljevalna glasba večera naj bodo nogometne in popularne uspešnice. Vzdušje je boljše, če lahko gostje skupaj zapojejo. Za segrevanje so dobrodošle igre s kartami, kot je uno ali poker. Hit večera pa bi bil vsekakor ročni nogomet.

Popolni gostitelj ne pozabi pripraviti tudi majhna darilca, ki so lahko majhne nogometne žogice ali kratke majice s slikami nogometnega moštva in datumom tekme. Lahko presenetimo tudi tako, da spečemo muffine in jih prelijemo s črno-belim nogometnim prelivom.

Kako pridemo domov?
Ko se večer približuje h koncu, moramo računati tudi s tem, da morda nekaj kameradov ni več sposobnih voziti domov. Kavč, spalne vreče in blazine naj bodo za vsak slučaj pri roki in na razpolago.

Igra, set in zmaga!
S popolnim načrtom nič več ne more preprečiti udarne zabave! Na potek igre ne moremo imeti vpliva - in če naše moštvo to noč izgubi, to ne sme imeti vpliva na zabavo. Če je vzdušje dobro, bomo bistveno lažje prenesli poraz in se že veselili novih priložnosti na naslednji tekmi.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih