bolha.com MojeDelo.com
(Allium porrum)

Por

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Pred uporabo por najprej temeljito operemo, saj se med listi pogosto še skriva zemlja. Pri občutljivem želodcu se priporoča, da zelenjavo pred pripravo na kratko prekuhamo v vroči vodi, tako postane lažje prebavljiva. Lahko ga narežemo na kolobarje ali trakove - pomembno je, da narežemo približno enako velike kose, kar omogoča bolj enakomerno kuhanje. Por moramo kuhati krajši čas, tako da ostane tudi na krožniku še nekoliko hrustljav. Okus pora pride še posebno do izraza v smetanovi omaki. Na ta način se je pojavil tudi v obliki zamenite Vichyssoise, kremne francoske juhe iz krompirja in pora, ki je postala zelo priljubljena jed tudi v kuhinji za sladokusce.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih