bolha.com MojeDelo.com
Enostavna domača priprava

Priprava sladoleda

Deli:
Facebook
Twitter

Za domačo pripravo sladoleda obstajata v osnovi dve možnosti: gotove jogurte ali deserte prelijemo v modelčke za sladoled, v njih zapičimo palčko in za več ur postavimo v zmrzovalnik. Tako dobimo gotove okusne lučke. To je zelo hiter način priprave in sladoled je zelo osvežilnega okusa, vendar pa ima zelo malo skupnega s klasičnim sladoledom.

Poznavalci si pripravijo maso sami in naredijo sladoled v posebnem stroju za sladoled. To poteka tako, da zmešamo ohlajene sestavine in jih postavimo v zmrzovalno omaro. Maso ponovno vzamemo iz zmrzovalnika in damo v stroj za sladoled. Po 1 do 2 urah imamo sladoled gotov.

Če nimamo stroja za sladoled , napolnimo veliko skledo s hladno vodo, soljo in ledenimi kockami. V to skledo postavimo manjšo posodo s sladoledno maso. Bodimo previdni, da nam slana voda ne steče preko roba. Premešajmo in pokrijmo s kuhinjsko krpo. Vsakih 10 minut ponovno premešajmo in vedno znova dodajajmo ledene kocke. Čez ca. 1 uro je sladoled gotov.

Pomembno je, da se sladoledna masa ne skristalizira (če je potrebno večkrat premešamo). Sladoled bo bolj kremen, ko bodo kristali tako majhni, da jih v ustih ne bomo več zaznali.

Načelomo velja: večja kot je vsebnost maščob in hitreje kot mešamo, bolj kremni bo sladoled.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih