- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Jedi z rabarbaro, Indijska kuhinja, Vkuhavanje in vlaganje, Jedi z marelicami, Priloge
Za pripravo rabarbarinega čatnija operemo stebla rabarbare in odrežemo lesene dele. Stebla narežemo na ca. 3 cm dolge kose.
Šalotke olupimo in narežemo na kocke. Naribamo pomarančno in limetino lupino ter stisnemo sok.
Olupimo ingver in ga na fino naribamo. Čili narežemo na tanke obročke. Suhe marelice narežemo na kocke.
Vse sestavine damo v posodo z 200 ml vode in pustimo počivati ca. 15 minut. Nato prevremo in pustimo na nizki temperaturi kuhati približno 1 uro, dokler se čatni ne zgosti.
Vmes večkrat premešamo. Čatni je gotov, ko se na dnu posode vidi sled, če po njej povlečemo z ročajem kuhalnice.
Še topel rabarbarin čatni napolnimo v kozarce, čez pokapamo nekaj kapljic alkohola, hitro prižgemo in dobro zapremo.
Kozarce narobe obrnjene postavimo na kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Rabarbarin čatni lahko ponudimo poleg jedi z govedino, divjačino ali k fondiju.
Navedene sestavine zadostujejo za 5 kozarcev (po 210 ml).
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.