Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Ravioli - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Ravioli Pripravite jih sami

Deli:
Facebook
Twitter

Ravioli (osnovni recept)

Sestavine

  • 300 g namenske ostre moke (kot nadomestek lahko uporabimo ostro moko, ki ji dodamo 2–3 jedilne žlice pšeničnega zdroba)
  • 3 jajca (+ 1 jajce za premaz)
  • kanček oljčnega olja
  • 500 g poljubnega nadeva za raviole
  • moka za posipanje delovne površine
  • sol
  • maslo in parmezan po želji

 

Priprava

Moko, jajca in oljčno olje dobro zgnetite z električnim kuhinjskim mešalnikom, da dobite gladko testo. Po želji dodajte še nekaj vode, da testo ne bo pretrdo. Zdaj ga razdelite na pol in vsak del na pomokani površini razvaljajte v pravokotnik, velik približno 20 x 30 centimetrov.

Enega od pravokotnikov po vsej površini namažite z razžvrkljanim jajcem.

Na testo, premazano z jajcem, porazdelite prej pripravljeni nadev. Kupčke (velikosti ene čajne žličke) porazdelite po testu, razmak med njimi naj bo okoli 2,5 centimetra. Ob robovih testa pustite najmanj centimeter prostora.

Vse skupaj pokrijte z drugim delom testa. Na robovih in med nadevom testo še enkrat dobro pritisnite.

Z rezalcem za testo (nazobčanim kolescem), modelčkom za raviole ali z narobe obrnjenim kozarcem izrežite približno pet centimetrov velike raviole, na robovih testo znova pritisnite in raviole položite na pomokano podlago.

V velikem loncu zavrite dovolj soljene vode, dodajte raviole in jih na malem ognju kuhajte 3–5 minut. Nato jih previdno vzemite ven in dobro odcedite. Po želji jih lahko pokapate s stopljenim maslom in posipate s sveže naribanim parmezanom.

Čas kuhanja: 3–5 minut

Nasvet: Ni treba, da porabite vso testo, saj ga lahko pokrijete s folijo in brez težav še dva dni hranite v hladilniku. Tudi že napolnjeni ravioli se lahko obdržijo 1–2 dni, tako da jih položite na pomokan pekač in jih pokrijete s folijo. Če želite raviole zamrzniti, jih položite na dobro pomokan pekač ali desko in dajte v skrinjo. Šele ko ravioli zamrznejo, jih spravite v zamrzovalne vrečke.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih