bolha.com MojeDelo.com
(Beta vulgaris)

Rdeča pesa

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Kljub njenim mnogim prednostim, se večina izogiba kuhanju rdeče pese - predvsem zaradi možnih rdečih madežev na rokah in obleki. Če ne želimo posegati po že olupljeni rdeči pesi, potem upoštevajmo naslednje nasvete: Pesa obdrži svojo sočno barvo, če na njej pustimo nekaj olupka in je ne prebadamo med kuhanjem, saj lahko »izkrvavavi«. Šele ko je skuhana v celoti jo olupimo do konca, pri čemer so le rokavice primerno sredstvo, da preprečimo rdeče madeže na naših rokah. Priporočljivo je, da rdečo peso režemo in pripravljamo na krožniku, saj s tem preprečimo obarvanje lesa in drugih površin. Na koncu vse pripomočke takoj speremo pod vročo vodo.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih