bolha.com MojeDelo.com
Poiščite in najdite kuharske recepte

Poiščite in najdite kuharske recepte

Na jazkuham.si najdete najboljše brezplačne kuharske recepte! Iščite in našli boste recept, ki ga potrebujete za pripravo vaše najljubše jedi. Brskajte po temah z recepti po vašem okusi in kuhajte s pomočjo video navodil ali pa uporabite naše predloge za menije ter seveda po navodilih naših kuharskih receptov.

Rabarbarin kompot

Recept dneva Rabarbarin kompot

Za rabarbarin kompot rabarbaro olupimo in narežemo na majhne koščke. Te prelijemo z vodo, nato pa dodamo sladkor, cimet in klinčke. Zavremo, nato pa kuhamo na manjšem ognju toliko časa, da se rabarbara zmehča.

Kuharski recept dneva
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih

Iskanje kuharskih receptov


Kuharski recept je navodilo s podatki o vrsti, količini živil in pravilnem postopku priprave določene jedi ali pijače. Kuharske recepte so poznali že pred našim štetjem, prvega so našli okoli 1600 pr.n.št. v Babiloniji, znani pa so tudi recepti iz starega Egipta in antične Grčije. Sedaj lahko najdemo kuharske recepte že na vsakem koraku, v knigarnah, v kuharskih knjigah, na televiziji, ogromno število kuharskih receptov pa najdemo tudi na spletu.

Kuhanje v zdajšnjem času ni več zgolj nuja ampak je postala cela umetnost. Znano je, da se je tudi z očmi, zato je čedalje bolj pomembno, kako izgleda pripravljena jed. Seveda je pa še vedno najbolj pomembno, da je skuhana ali spečena jed pripravljena okusno. Pri tem nam pomagajo izkušnje in oz. ali kuharski recepti. Da nam bo kuhanje v užitek ponavadi pripravimo jedi, ki jih imamo radi ali pa malo eksperimentiramo z različnimi in neznanimi kuharskimi recepti. Kuha in peče lahko vsak, tudi tisti, ki še nikoli niso imeli v roki kuhalnice. Enostavno poiščemo recept, ki bi ga želeli preizkusiti, pogledamo katere sestavine potrebujemo in jih dokupimo, če jih že nimamo v hladilniku. Po navodilih nato pripravimo jed, če pa potrebujemo malo več navodil, si lahko preberemo še nasvete in trike, kako se kakšna jed pripravi. Tako z bomo vsak recept pripravili hitreje in lažje in bomo kot bi mignil postali profesionlni kuharji.

Tu si lahko ogledate recepte, ki si razvrščeni v različne tematske sklope, tako imenovane teme, in tako še lažje najdete željeni kuharski recept. Iščete lahko tako med okusnimi domačimi jedmi ali pa eksotičnimi recepti daljnih dežel. Lahko najdete samo zelenjavne jedi ali pa samo mesne jedi. Preiskusite torej naše okusne in raznolike kuharske recepte.

https://www.facebook.com/maria.oehler.1/photos