bolha.com MojeDelo.com
Najboljši recepti za mafine oz. muffine

Najboljši recepti za mafine oz. muffine

Majhni kolački v lepem papirju so se prikradli v naše srce. Ni čudno, saj se mafine oz. muffine pripravi hitro in enostavno in obstaja neskončno načinov. Našli boste sadne, čokolade mafine in take z oreščki pa tudi slane različice mafinov, seveda pa najdete tu tudi osnovni recept za mafine.

Mafini

Mafini

Obvladate peko mafinov? Potem specite svoje najljubše, tisti, ki najboljšega recepta zanje še niste našli, pa si lahko pomagate z našima dvema osnovnima namigoma. Vanilijeve pripravite po tem receptu, ljubitelji čokolade pa...

Članek o mafinih
Išči Išči po kategorijah

Recepti za mafine

Recepti za sladice so dragocena pomoč, ko želimo potešiti željo po sladkem ali postreči gostom z nečim zapeljivim. Mafini spadajo med najbolj priljubljene recepte za sladice, ki jih lahko pripravimo na 1001 način in vedno znova uživamo v njihovih okusih.

Ko govorimo o mafinih, imamo ponavadi v mislih ameriške mafine: to so majhni, okrogli kolački, ki se jih oblikuje in prilagodi po okusu. Recepti za mafine pa se navezujejo tudi na angleške različice. Pri tem mislimo na ploščate kolačke, ki se jih je kot toaste. Čisto vseeno katera različico si zaželimo – osnovna ideja ponuja številno možnosti in alternativ in pripravimo jih lahko tako, da bo v ospredje stopi naša kreativnost pri pripravi kolačkov.

Recepti za sladice oz. za mafine nam bodo pri tem v dragoceno pomoč. Bodo nam za inspiracijo pri kulinaričnih užitkih, ki jih bo kot bi mignil, zmanjkalo. Večina mafinov je sladkih s svežim sadjem in oreščki. Mafinov pa ni treba pustiti takih kot pridejo iz pečice, temveč jih lahko še dodatno okrasimo, npr. s čokoladno glazuro ali pa jih postavimo v pisane modelčke; tako bodo izgledali še okusnejši.

Če si zaželimo nekaj slanega, lahko prav tako pripravimo mafine, enostavno uporabimo osnovni recept za mafine, pri tem pa ne naredimo sladkega testa ampak ga začinimo s soljo ter izboljšamo s sirom, šunko ali pršutom. To je sicer nenavadno, pokaže pa, kaliko variacij za mafine poznamo in v katerih okusih lahko uživamo. Pripravili jih bomo še toliko raje zato, ker za to ne potrebujemo veliko časa. Okusni so pa vedno!