bolha.com MojeDelo.com
Najboljši recepti za palačinke

Najboljši recepti za palačinke

Nežno zavito testo  z okusnim nadevom. Najprej najpomembnejše: osnovni recept za palačinke!
Palačinke z marmelado, čokolado, orehi, skuto, mesom ali sladoledom - vsi obožujemo palačinke - vseeno s katerim nadevom. Pripravimo lahko tudi fritate ali kanelone.
Oglejte si naše okusne recepte za palačinke!

Išči Išči po kategorijah

Recepti za palačinke, že po tradiciji okusne
Palačinke izvirajo iz romunske Transilvanije („placinta“ – tanka pita), ki so si preko Madžarske utrle pot v slovensko kuhinjo.

Priljubljene po celem svetu
Palačinke so tako priljubljene tudi zato, ker jih lahko napolnimo s čimer nam srce poželi, tako s čokolado, marmelado, skuto ali pa popečene s sirom in napolnjene s šunko. Je se jih za vsako priložnost, pripravi se jih pa po številnih receptih: hladne, tople, sladke ali slane.

Palačinke so znane v različnih oblikah tudi po drugih deželah: kot crepes, tortilje, fritate, bliniji ali galete – povsod jih imajo radi in povsod imajo svoje recepte in tradicije, kako pripraviti palačinke in s čim jih napolniti. Ameriške palačinke so bolj debele, saj dodajo v testo še nekaj pecilnega praška, ponavadi se že testu doda sadje.

Palačinke – sladke ali slane – vedno okusne
Kako barvita je raznolikost palačink, lahko vidimo že v majhni izbiri najbolj znanih receptov za palačinke, z začetkom pri najbolj enostavnem receptu, ki pa je v Sloveniji tudi najbolj priljubljen recept za palačinke: palačinke z marmelado. Potem imamo pa tu še recepte za sladke palačinke z orehovim nadevom, skutinim nadevom, za palačinke s sladkorjem in limono ter pa za palačinke s šunko, sirom ali pa s špinačo.

Tudi receptov za testo za palačinke je več: s polnozrnato moko, s pirino moko ali pa brez jajc ali mleka, za tiste, ki ne prenašajo določenih sestavin. Ponavadi se odločimo kar ta osnovno testo za palačinke, ki se ga pripravi kot bi mignil. Ostalo je stvar okusa.