bolha.com MojeDelo.com

Teme s kuharskimi recepti od A do Ž

Med različnimi temami boste zagotovo našli recept, ki ga iščete.
Poleg tega boste našli v tematskih sklopih še veliko informacij o pripravi določenih jedi, o lastnostih teh jedi in seveda kuharske recepte iz teh jedi ter mnogo več.

Poiščite in najdite vaš najljubši recept ter ga pripravite po naših navodilih ter uživajte.

 • Ameriški krofi

  Ameriški krofi

  Ameriški krofi ali donuts - okrogli, mehki in enostavni za pripravo. Ameriški odgovor na krofe se sveti s svojo barvno, sladkorno glazuro v vseh barvah in je postal tudi v Evropi sestavni del jedi iz mok.

  K receptom
 • Jedi iz krompirja

  Jedi iz krompirja

  Gomolj osvoji svet. Redko je kakšno živilo tako vsestransko kot je krompir, ki je doma po celem svetu. Poznamo ogromno vrst krompirja in ta zelenjava je vseakor nepogrešljiva v naši kuhinji.

  K receptom
 • Jedi iz kuskusa

  Jedi iz kuskusa

  Postelja iz zlatih zrn – kuskus je kulinarično središče afriške kuhinje in pride na mizo kot glavna jed, priloga, kot posteljica za jedi, sladko ali slano, z različnimi začimbami in zelišči. Zdrob iz trde pšenice, ječmena ali prosa se lahko v kuhinj...

  K receptom
 • Jedi s hrenom in vasabijem

  Jedi s hrenom in vasabijem

  Pekoč, dišeč in okusen hren doda vsaki jedi posebno noto. Hren z jabolki ali hren z govedino, v slovenski kuhinji je hren stalni gost. Poleg tega pa je hren se izredno zdrav.

  K receptom
 • Jedi s karijem

  Jedi s karijem

  Čudovito začinjena enolončnica ali riž s karijem. Za jedi lahko uporabimo kari v prahu, pasto ali celo liste. Recepti za juhe s karijem ali enoločnice s karijem; kari prinese v vašo kuhinjo vonj po Indiji, Karibih ali Tajski.

  K receptom
 • Jedi s kivijem

  Jedi s kivijem

  Kivi - sadno doživetje v kuhinji. Priljubljeno južno sadje je polno vitaminov in je zaradi svojega izgleda zelo primerno za dekoarcijo. Prvotno iz Kitajske, prihaja kivi sedaj večinoma iz Nove Zelandije.

  K receptom
 • Jedi s kokosom

  Jedi s kokosom

  Eksotični oreh iz Karibov nam daje kokosovo mleko, moko, sirup, olje idr., s katerimi lahko pripravimo čudovite jedi, ki nam pričarajo Karibe. Kokosove kroglice, kocke in ostalo pecivo, pri katerem nam poskoči srce.

  K receptom
 • Jedi s kosmuljami

  Jedi s kosmuljami

  Rdeče ali zelene, sočne kosmulje s sladnik ali kiselkastim okusom so čudovite za peko ali vkuhavanje. Kosmulje so z visoko vrednostjo C vitamina tudi zelo zdrave.

  K receptom
 • Jedi s kostanji

  Jedi s kostanji

  Perfektni zimski užitek: rjav, topel in okusen. Kostanj pričaran z veliko različnimi recepti. Od kostanjeve kremne juhe do kostanjevega peciva. Vseeno ali na božičnem sejmu ali doma v pečici, prečen kostanj vedno tekne in se ga tudi z lahkoto pripra...

  K receptom
 • Kanapeji, prigrizki in finger food

  Kanapeji, prigrizki in finger food

  Finger food jedi so idealna rešitev za vsako zabavo. Finger food jedi in kanapeji so okusni hladni in topli, da je pa njihova priprava tudi enostavna in hitra, vam pokažemo z našimi idejami in recepti. Tu najdete recepte za crostine, sendviče, zavit...

  K receptom
 • Kava

  Kava

  Iz česa je narejena kava? Katere vrste kav poznamo? In kako najbolje kuhamo z aromatičnimi zrni? Odgovore na ta vprašanja boste našli tu.

  K receptom
 • Kitajska kuhinja

  Kitajska kuhinja

  Kulinarično potovanje v Srednje kraljestvo. Kitajska kuhinja od Pekinga, Kantona do Sičuana ponuja povsem različne delikatese: osem zakladov, dim sum, pekinška raca, jedi iz voka in veliko več … kulinarični zakladi iz kitajske kuhinje.

  K receptom
 • Koktajli

  Koktajli

  Cocktail, koktalj ali koktejl, kakorkoli jih že zapišemo, vedno vemo o čem govorimo. Okusni koktajli ne smejo manjkati na nobeni zabavi, še posebej se nam priležejo v vročih poletnih dneh. Zapeljite vaše goste s koktajlom Tequilo Sunrise, Mojotom, P...

  K receptom
 • Kolači in biskviti

  Kolači in biskviti

  Kolače in biskvite se pripravi hitro in enostavno. Z marelicami, s češnjami ali drugim sadjem. Vašim gostom bodo teknili vsi.

  K receptom
 • Kolački (cupcakes)

  Kolački (cupcakes)

  Majhne tortice s sladkimi kremnimi kapicami in posipi, ki jih poznamo pod kolački, cupcakes ali mini tortice.Kolački, ki se osnovi ne razlikujejo veliko od mafinov, s svojimi razkošnimi okraski, posipi in glazurami, kraljujejo med sladicami. Glazure...

  K receptom
 • Krofi

  Krofi

  Pust je čas za krofe!Krof je definicija za mehak in sladek užitek z marmelado, vanilijo ali čokolado, ki je priljubljen tako pri mladih kot pri starih. Tu najdete recepte, nasvete in trike, da se vam bodo vaši krofi zagotovo posrečili.

  K receptom
 • Krompirjeva solata

  Krompirjeva solata

  Klasika med solatami. Popoln recept za krompirjevo solato bi moral imeti vsak: katero olje, koliko sladkorja ali brez sladkorja? Naj bo takšna kot jo naredi vaša babica ali morda vseeno malo manj kalorična. Krompirjeva solata se prilega tako dunajsk...

  K receptom
 • Kruh

  Kruh

  Pecite kruh! Uživajte v vonju sveže pečenega kruha v vaši kuhinju – pecite kruh sami ali pripravljajte jedi s kruhom. Od doma narejenega drožija, poljnjenih kruhkov za zabavo do juhe s kruhom…

  K receptom
 • Kuhano vino, punč in liker

  Kuhano vino, punč in liker

  Vroči užitek za hladne zimske dni: kuhano vino, punč in liker. Tu najdete najboljše pijače, ki vas bodo pozimi pogrele: dd brezalkoholnega otroškega punča pa do močnih likerjev in bovl.

  K receptom
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih