bolha.com MojeDelo.com

Teme s kuharskimi recepti od A do Ž

Med različnimi temami boste zagotovo našli recept, ki ga iščete.
Poleg tega boste našli v tematskih sklopih še veliko informacij o pripravi določenih jedi, o lastnostih teh jedi in seveda kuharske recepte iz teh jedi ter mnogo več.

Poiščite in najdite vaš najljubši recept ter ga pripravite po naših navodilih ter uživajte.

  • Jedi in napitki s pivom

    Jedi in napitki s pivom

    Pijača iz hmelja ni samo za pitje, ampak se jo lepo uporablja tudi pri kuhi. Poskusite pivsko testo, golaž, zrezke s pivom ali celo tiramisu s pivom. Želimo vam “na zdravje”!

    K receptom
  • Jedi iz parne pečice

    Jedi iz parne pečice

    Vse o parnih kuhalnikih in parnih pečicah. Priprava v njih je enostavna, vam prihrani čas, živce in pomaga pri bolj zdravi pripravi okusne hrane. Sladko ali slano, za pogreti ali pa skuhati - parna pečica in parni kuhalnik zmoreta vse.

    K receptom
  • Jedi s paradižnikom

    Jedi s paradižnikom

    Zlato jabolko - volovsko srce, pelati in češnjevec je samo nekaj vrst paradižnika. Tu si poglejte, katere vrste paradižnikov še poznamo, kako ga pripravljamo in še veliko več...

    K receptom
  • Jedi s pomarančami

    Jedi s pomarančami

    Pomaranče! Dišeče, zdrave in uporabne. Oranžno južno sadje se uporablja tako za sladke kot za nesladke jedi. Posebna aroma citrusa vam privabi željo po južnih krajih.

    K receptom
  • Jedi s potovanj

    Jedi s potovanj

    Potovanje v kuharski lonec - pripravite najboljše recepte iz celega sveta udobno v vaši kuhinji. Če že nimate časa potovati, potem potujte saj kulinarično. Ali pa se ravno odpravljate na potovanje in želite predtem pokukati v lonec kuhinje vaše dest...

    K receptom
  • Jedi za pisarno

    Jedi za pisarno

    Super hitri 15 minutni recepti, ki bodo dišali v vaši pisarni. Recepti za pisarno morajo biti enostavni in nekomplicirani, da lahko uživate vaši malico.

    K receptom
  • Palačnike

    Palačnike

    Nežno zavito testo  z okusnim nadevom. Najprej najpomembnejše: osnovni recept za palačinke! Palačinke z marmelado, čokolado, orehi, skuto, mesom ali sladoledom - vsi obožujemo palačinke - vseeno s katerim nadevom. Pripravimo lahko tudi fritate ali k...

    K receptom
  • Pečena jabolka

    Pečena jabolka

    Iz kuhinje se širi se krasen vonj po jabolkih, cimetu in sladkorju  in podaja, ne samo v hladnih letnih časih, prijeten občutek. Tudi poleti lahko pripravimo pečena jabolka na žaru in jih postrežemo z osvežilnim sladoledom.

    K receptom
  • Pečenke

    Pečenke

    Pečenke - sočne in hrustljave! Od svinjske in goveje pečenke do pečenega piščanca, jagnja, jelena ali fazana - velika raznolikost izbire.

    K receptom
  • Pecivo

    Pecivo

    Enostavna priprava različnega peciva doma: od jabolčnih in čokoladnih kolačev do marmornatega kolača. Izbirate lahko med hitro in enostavno pripravljenimi okusnimi mafini, kot tudi med malo bolj zahtevnimi pecivi. Z našimi recepti vam bo uspelo okus...

    K receptom
  • Peka

    Peka

    Vedno se najde razlog, da spečemo nekaj dobrega. Recepti za kolače, biskvite, torte, štrudlje in veliko več. Za božični čas imamo seveda recepte za doma pripravljene piškote, za veliko noč pa recepte za potico. Vedno bomo našli dober razlog za peko....

    K receptom
  • Pekoče jedi

    Pekoče jedi

    Ti recepti niso za šibke želodce! Peklensko pekoči recepti: tu najdete vse od čilija z mesom in pekočih omak ter pomak do pekočega karija in okusnih tortilj. Prinesite nekaj pikantne ostrine v vašo kuhinjo!

    K receptom
  • Perutnina

    Perutnina

    Pečena piška ali ocvrt piščanec? Pečena raca ali pečene perutničke po ameriško? Slovensko, azijsko ali mehiško - perutnina je okusna na vse načine in priljubljena tako pri mladih kot pri malo starejših.Oglejte si in preizkusite naše recepte za jedi...

    K receptom
  • Pesto

    Pesto

    Pesto je veliko več kot samo pesto po genovsko - z nekaj sestavinami boste pričarali sveže in pestre pesto omake. Za testenine ali samo na popečenem kruhu. Poskusite klasike in pa morda tudi sladke različice.

    K receptom
  • Pice

    Pice

    Okrogle in okusne - brez italijanske specialitete si naše kuhinje ne znamo več predstavljati. Nasveti in triki za osnovni recept, hitre različice in sladke verzije. Pripravite testo za pico sami in dodajte dodatke po okusu...

    K receptom
  • Pire

    Pire

    Krompirjev, okusen bučin ali pa morda aromatičen čebulin pire. Pire je vedno odlična priloga. Za mnoge ljubitelje pireja pa igra v kulinaričnem svetu glavno vlogo ...

    K receptom
  • Pite

    Pite

    Znana jabolčna pita je samo ena od številnih sladkih pit (v angleščini so pite poznane pod imenom pie). Poznamo pa tudi slane različice: najbolj znana je pastirska pita (Shepherd's pie). Pite se ovije v testo, ki se ga na vrhu ponavadi še posebno ok...

    K receptom
  • Polenta

    Polenta

    Polenta za prilogo namesto riža ali krompirja, k močnim mesnim jedem, ragujem, h golažu in k enolončnicam. Naši recepti s polento so dobrodošla sprememba na krožniku.Polenta se pripravi hitro in enostavno ter na veliko različnih načinov. Iz polente...

    K receptom
  • Poletne jedi

    Poletne jedi

    Jedi za vroče dni, ki vas bodo ohladile: od piščančje solate do sadnega napitka. Za lahke noči in zabavne poletne zabave - tu najdete recepte za sladolede, koktajle, bovle, žar in še in še...

    K receptom
  • Polivke, prelivi in marinade

    Polivke, prelivi in marinade

    Grška solata, cezarjeva solata ali solata s pečenim piščancem – okus sveže solate je odvisen od kremnega preliva ali pikantne marinade. Izbor marinad, dresingov in prelivov.

    K receptom
  • Popečeni kruhki

    Popečeni kruhki

    Pripeljite dopust v kuhinjo - z bruschettami, tramezziniji, crostini idr. Te italijanske kruhke boste pripravili hitro in enostavno in tako prinesli svež vonj mediterana na vaše mize.

    K receptom
  • Praženec

    Praženec

    Tu najdete recepte od cesarskega praženca pa do praženca z bučami. Izdali vam bomo, kje je dobil cesarski praženec svoje ime in pa najboljše recepte tako za začetnike kot za kuharske mojstre.

    K receptom
  • Praznične jedi - božič

    Praznične jedi - božič

    Praznično za božič. Od gosi do svinjine, vegeterjansko ali eksotično, buffet ali fondi - tu najdete najboljše božične recepte in predloge za božične menije.

    K receptom
  • Predjedi

    Predjedi

    Predjed za popoln začetek menija. Tople ali hladne predjedi, tu boste našli pestre in raznolike recepte na to temo. Naj ne bo preoblina in naj se sklada z ostalimi hodi, da bodo imeli vaši gosti željo po še. Popoln meni je torej odvisen že od izbire...

    K receptom
  • Priloge

    Priloge

    So rezanci, cmoki, krompir najpomembnejše priloge na svetu? Potem jih spremenite v glavne igralce na vašem razporedu jedi. Vseeno ali riž, solata, zelje ali fižol; veliko domnevnih prilog lahko spremenite v glavni obrok.

    K receptom
  • Profesionalni kuharji

    Profesionalni kuharji

    Ste za štedilnikom pravi/a mojster/mojstrica? Potem ste tu na pravem mestu. Sestavili smo vam najzahtevnejše, najbolj delikatne in seveda najboljš recepte za prave sladokusce. Veliko uspeha pri kuhanju!

    K receptom
  • Pudingi

    Pudingi

    Vsi obožujemo pudinge - recepti, nasveti, triki in vse o mlečni delikatesi. Čudoviti recepti od vanilijevega do čokoladnega pudinga in do slanih različic kot špinačin puding.

    K receptom
  • Pust

    Pust

    Pust in pustno rajanje v vaši kuhinji - pustni krofi seveda ne smejo manjkati na pustni zabavi. Ampak na pust se prileže tudi kaj drugega, kot na primer svinjina na sto in en način ali pa pečenice in krvavice, zraven se pa prilega še repa ali kislo...

    K receptom
  • Recepti za prigrizke

    Recepti za prigrizke

    Prigrizki so idealni za majhno lakoto med obroki. Raznolikost receptov za prigrizke je velika. Od lažjih prigrizkov v službi za vsak dan do bolj prefinjenih prigrizkov za zabave. Pokazali vam bomo, kako hitro in enostavno pripravite okusne prigrizke...

    K receptom
  • Svinjska pečenka

    Svinjska pečenka

    Hrustljava koža, aromatičen vonj in sočno meso: svinjske pečenke obožujemo vsi! Kako ostane skorja hrustljava, pečenka pa kljub temu sočna? Kako jo pravilno režemo pečenko? Vse o svinjski pečenki.

    K receptom
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih