Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Res ne maram žgancev! - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Res ne maram žgancev! Radijska voditeljica o prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Radijska voditeljica Špela Močnik za svojo postavo skrbi s športom in s pravilno prehrano.

Kakšne so vaše prehranjevalne navade?

Najprej poskušam obroke razdeliti tako, da jem štirikrat na dan. Pazim, da jem veliko sadja in ne preveč ogljikovih hidratov, vendar je to odvisno tudi od tega, koliko sem tisti dan športno dejavna. Prav tako pazim, da po 19. uri ne jem, če pa si že privoščim prigrizek, je to najpogosteje kakšen jogurt. Poskušam se tudi izogibati sladkarijam – predvsem tako, da jih niti ne kupujem, ker sicer zmanjkajo takoj.

Koliko obrokov na dan po navadi jeste?

Trudim se imeti štiri obroke na dan; zajtrk, kosilo, malico in večerjo.

Ali lahko opišete svoj tipičen obrok, na primer kaj najpogosteje jeste za zajtrk, kaj za kosilo, malico in kaj za večerjo?

Za zajtrk je to najpogosteje kakšno jabolko, pomaranča, banana, mandarina oziroma sadje določenega letnega časa, včasih pa tudi jogurt s sadnimi kosmiči.

Kosilo in večerjo kombiniram s športno dejavnostjo – če se tisti dan odpovem športnim dejavnostim, jem solato, piščanca z zelenjavo ali purana, če pa dosti migam, si z veseljem privoščim testenine.

Za malico največkrat jem sadje, če ne gre drugače tudi kakšno štručko.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Še vedno so moji najljubši babičini štruklji, ne maram pa žgancev. Tega pa res ne maram! 

Katero jed sami najbolje pripravite?

Sicer bolj malo kuham, najraje pa pripravim testenine s tuno.

Kako skrbite za svojo postavo?

S športom in s pravilno prehrano. Pazim, da sem vsaj trikrat ali štirikrat na teden športno dejavna. Pozimi je to predvsem smučanje, tek na smučeh, fitnes, spining, pazim, da kombiniram zunanje in notranje športe. V lepših dneh pa grem rada tudi na Šmarno goro, na kolo ali tečem.

 

Avtor: Administrator

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih