bolha.com MojeDelo.com

Ribja juha Skuhajte sami!

Deli:
Facebook
Twitter

Način priprave in na koncu namig z ribjimi glavami. Preverite!

Sestavine:

  • 1 kg ribjih ostankov in kosov morske ribe poljubne vrste
  • lovorjev list
  • 10 zrn popra
  • manjši šop peteršilja
  • 300 ml suhega belega vina
  • jušna zelenjava
  • okrog 6 šampinjonov
  • 2 šalotki



Priprava:
V lonec stresite dobro oprane ribje ostanke in kose, na kocke narezano jušno zelenjavo, razpolovljene šampinjone, šalotki, poprova zrna, lovorjev list in peteršilj. Prelijte z belim vinom in vodo, da bodo vse sestavine pokrite. Kuhajte okoli 30 minut na majhnem ognju in medtem večkrat posnemite peno. Nato juho precedite skozi fino sito, obloženo z laneno krpo.


Namig: Pozor: če boste dodali ribje glave, bo juha nekoliko bolj mastna!


Čas kuhanja: približno 30 minut

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih