bolha.com MojeDelo.com

Riž s čilijem

Shrani v kuharsko knjigo

Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava

Deli:
Facebook
Twitter

Število ogledov: 3498

Komentarji3

 • Milan Jeran
  Milan Jeran je komentiral/a 05.08.2013 ob 11:12 uri

  Pozdravljeni,
  zadnje čase v zvezi s kulinariko povsod na veliko propagirajo pikantne začimbe. Nisem ljubitelj pekoče hrane, saj me peče na obeh skrajnih koncih. Kot ljubiteljskega kuharja pa me zanima, če običajna doza čilija ali pekoče paprike, pekočih feferonov in drugih "ognjenih" začimb ne zamori drugih, bolj subtilnih okusov: koriander, peteršilj, koper, bazilika itd. Gledam razne TV oddaje, pa večkrat naletim na absurdno situacijo, da kuhar na koncu pokusi svojo pravkar pripravljeno hrano in reče:"Uh, kako je dobro! Peče kot ogenj!" Potem je predhodno dodajanje ostalih začimb brez pomena. Soliš in dodaš več ali manj čilija, pa si veliki kuharski mojster.
  V čem se motim?

  Odgovori
 • Alenka V.
  Alenka V. je komentiral/a 06.08.2013 ob 09:32 uri

  Res je, če bomo s čilijem pretiravali in bo jed preveč pekoča, potem ne bomo občutili drugega kot pekoč občutek v ustih (še posebej, če na pekočo hrano nismo navajeni). Vendar čili v normalnih količinah ne bo prekril ostalih začimb. Ujema se bolj kot ne z vsemi začimbami. Naj bi imel pa čili izredno veliko zdravilnih učinkov, tako da je dobro, če ga vsake toliko uporabimo v kuhinji. Z uporabo čilija se počasi razvije tudi toleranca nanj. Vendar pa pretiravati seveda ni potrebno :-).

  Odgovori
 • Milan Jeran
  Milan Jeran je komentiral/a 06.08.2013 ob 17:16 uri

  Hvala za vašo ekspeditivnost. Zelo ste pridni!
  P.s.: Slišal sem, da obstaja nekakšna odvisnost od čilija. Ko se nanj navadiš, ti ni več nobena hrana užitna, če vsaj malo ne peče. Vsega seveda ne bomo kar tako verjeli, kajne?

  LP Milan JERAN

  Odgovori
Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah