Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Rok Kosmač o svojih prehranjevalnih navadah - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Pri hrani ne maram improvizirati in odkrivati tople vode« Rok Kosmač o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Slovenski pevec, ki izvaja predvsem balade, se je v letu 2010 udeležil tudi slovenskega resničnostnega šova Big Brother. Priznava, da je zelo slab kuhar, a kljub svoji vitki postavi poje zelo veliko.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Ker sem nočni ptič, se zbudim ravno v času kosila, tako da šele takrat zaužijem prvo jed oziroma zajtrk. Kosilo jem pozno popoldne; okrog četrte, pete ure. Ko pade mrak, se kuhinja pri nas doma odpre in ostane odprta vse do pozne druge ure zjutraj. Pojem veliko in marsikaj, a ko me človek pogleda, se s to trditvijo ne bi strinjal.

So se z leti kaj spreminjale? Kako?

Z leti postajam starejši in pametnejši, širi se mi obzorje, z njim pa tudi poznavanje različnih jedi. Bolj odprt postajam zlasti pri zelenjavnih jedeh.

Kaj je vaša najljubša jed?

Sem ljubitelj testenin na sto in en način. Ne maram gorgonzole ali  kakšnih "čudnih" sirov. Še posebno so mi pri srcu preverjene jedi, zato nerad improviziram ali odkrivam tople vode. Ko se odpravim jest, sem po navadi zelo lačen, zato ne želim, da bi se takrat zgodil spodrsljaj in mi naročena hrana ne bi teknila.

Katero jed sami najboljše pripravite?

Priznam, da sem zelo slab kuhar. Jedi, ki jih znam pripraviti, ne spadajo med specialitete. To so po navadi jajca na oko, makaroni, zmrznjena pizza ...

Kaj menite o dietah? Ste že kakšno preizkusili? Uspešno?

Nikoli nisem preizkusil nobene diete. Tisti, ki me poznajo, vedo, da zame diete ne pridejo v poštev. Imam to srečo ali nesrečo, da se ne morem zrediti, najbrž zaradi konstrukcije mojega telesa; lahko, da sem tip človeka z dobro presnovo. Tudi moji starši in stari starši niso kakšni "orjaki", torej so vsi vitki.

Kako pogosto jeste v restavraciji oziroma zunaj doma? Kaj takrat najpogosteje jeste?

Zelo pogosto. Kot sem že povedal, nisem dober kuhar, cenovno pa je strošek za obrok v restavraciji skoraj isti, kot če bi si ga pripravil doma. Na kosila ne hodim, si pa zunaj privoščim kakšno malico.

Kje po navadi nakupujete hrano?

Nimam določene trgovine. Ko nekaj potrebujem, grem v tisto, ki mi je najbližja. Vedno hodim v trgovine, ne na tržnice ali kam drugam.

Kaj menite o prehranskih dopolnilih?

Nekateri jih pridno uporabljajo, predvsem vitaminske tablete, osebno pa nisem privrženec prehranskih dopolnil. Od vsakega posameznika je odvisno, kako se odloči, jaz o tem nimam določenega mnenja, verjetno zato, ker se nikoli nisem poglabljal v to.

Ali uporabljate ekološko pridelana živila? Katera in kje jih kupite?

Jih ne uporabljam.

Avtor: P. F.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih