- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za rumove piškote z rozinami namočimo rozine v rumu za 5-24 ur, odvisno kako intenziven okus po rumu želimo. V kuhinjskem mešalniku zmešamo moko, sladkor, maslo, vanilijev sladkor, rumenjak in mlete orehe.
Odcejene rozine s kuhalnico previdno umešamo v testo. Testo oblikujemo v okrogle, ca. 5-10 cm velike piškote ter pečemo pri 180 stopinjah 12-15 minut.
Rumove piškote z rozinami nekoliko ohladimo in postrežemo.
Pripravimo lahko tudi odličen liker z rozinami. Zmešamo 50 g rozin, strok vanilije, janeževo zvezdo, pomarančne rezine, cimet in rjavi kandis sladkor. Pustimo ca. 8 tednov, vmes nekajkrat pretresemo ter na koncu precedimo.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji1
Za komentarje se morate prijaviti ali registrirati. Facebook prijava
Pri likerju nekaj manjka. :)Za piškote pa je verjetno steklenica ruma preveč :)
Odgovori