bolha.com MojeDelo.com
O pravilem natakanju piva

S kulturo piva do užitka ob pivu

Ali moramo pivo piti iz steklenice ali pa je morda bolje, da pijemo točeno? In ali mora imeti pivo lepo penasto kapo?

Če upoštevamo nekaj pravil pri natakanju piva, lahko dosežemo pravi užitek ob uživanju piva.

 

 

 

 

 

 

 

Pravila za natakanje točenega piva

  • Čisti kozarec temeljito speremo z mrzlo vodo.
  • Ko točimo pivo, kozarec rahlo nagnemo.
  • Najprej napolnimo kozarec do ene tretjine in ga odložimo, dokler se pena ne zgosti.
  • Nato napolnimo kozarec do konca in počakamo, da se penast klobuk še bolj zgosti.
  • Za konec dodamo še tretji sloj pene, saj šele ta ustvari pravo penasto »kapo«.
  • Ta postopek lahko traja do 3 minute.
  •  

    Pravila za natakanje piva iz steklenice

  • Čisti kozarec temeljito speremo z mrzlo vodo.
  • Ko točimo pivo, držimo kozarec ravno, steklenico pa nagnemo pod desnim kotom.
  • Pivo natakamo na sredino kozarca, dokler ne nastane penast klobuk.
  • Počakamo, da se pena usede in dolijemo tako, da naredimo »kapo«.
  • Ta postopek traja 2 do 3 minute.
  • Avtor: Michael Hlatky

    Komentarji0

    Še ni komentarjev.

    Dodaj komentar
    Išči Išči po kategorijah

    Brskanje po kuharskih receptih