bolha.com MojeDelo.com
Najboljši recepti za jedi iz sadja

Najboljši recepti za jedi iz sadja

Sadje prinese veselje do življenja, je zdravo in se ga lahko v kuhinji uporablja na različne načine. Iz domačega vrta, sveže s tržnice ali pa iz eksotičnih dežel - sadje obogati naš jedilnik.

Nasveti in triki o sadju

Sadje od A do Ž Nasveti in triki o sadju

Kako kuhamo, pečemo in predelujemo sadje? Vse od ananasa do sliv vam zaupamo nasvete in trike, ki so pomembni za okusne sadeže. Od spravljanja pridelkov do skladiščenja, od vkuhavanja in pravilnega razkoščičenja ali rezanja.

Več
Išči Išči po kategorijah

Sadje od A do Ž

  • Ameriška brusnica

    Ameriška brusnica

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi ameriške brusnice? Vsako leto za...

    Več
  • Ananas

    Ananas

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Ananas združuje naravnost čudovito...

    Več
  • Avokado

    Avokado

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Na policah z zelenjavo oziroma bolje rečeno...

    Več
  • Banana

    Banana

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi banan? Samo petina vseh banan na svetu spada...

    Več
  • Bezeg

    Bezeg

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi bezga? Naj se jagode še tako zelo...

    Več
  • Breskev

    Breskev

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Breskve imamo vsi radi. Narezane, surove...

    Več
  • Datelj

    Datelj

    Na kaj moramo biti pripravljeni pri pripravi dateljev? Pri nas poznamo predvsem...

    Več
  • Fige

    Fige

    Na kaj moramo iti pozorni pri pripravi fig?Sveže fige so posebna delikatesa in so...

    Več
  • Fizalis - volčje jabolko

    Fizalis - volčje jabolko

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Volčje jabolko lahko brez težav ločimo od...

    Več
  • Granatno jabolko

    Granatno jabolko

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi granatnih jabolk? V sezoni granatnih jabolk...

    Več
  • Grozdje

    Grozdje

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Grozdje ne sme manjkati nikoli, kadar je v...

    Več
  • Hruške

    Hruške

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi hrušk?Mineralne snovi se nahajajo v...

    Več
  • Jabolko

    Jabolko

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi jabolk? Največ dragocenih hranilnih snovi se...

    Več
  • Jagode

    Jagode

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi jagod? Kljub temu, da je ta sadež tako...

    Več
  • Kivano

    Kivano

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? »Afriška kumara« po...

    Več
  • Kivi

    Kivi

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zaradi lastnega okusa podobnega...

    Več
  • Kitajski vodni kostanj

    Kitajski vodni kostanj

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri nas zelo redko naletimo na sveže...

    Več
  • Kokosov oreh

    Kokosov oreh

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Kadar pri nakupu iščemo popoln...

    Več
  • Kosmulje

    Kosmulje

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zaradi visoke vsebosti sladkorja lahko...

    Več
  • Kutina

    Kutina

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Razlog zakaj ta stara vrsta sadeža ni...

    Več
  • Liči

    Liči

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Barva lupine se sčasoma obarva, zato lahko...

    Več
  • Limeta

    Limeta

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zaradi prijetne in izrazite arome, kakor...

    Več
  • Limone

    Limone

    Na kaj moramo niti pozorni pri pripraviDa bi si olajšali delo pri iztiskanju...

    Več
  • Maline

    Maline

    Na kaj moramo biti previdni pri pripravi malin?Maline obstojijo v hladilniku do največ...

    Več
  • Mandarina

    Mandarina

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Mandarine sicer redko uporabljamo pri kuhi,...

    Več
  • Mango

    Mango

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Nič ne more nasprotovati na koščke...

    Več
  • Marelice

    Marelice

    Na kaj moramo paziti pri kuhanjuKupujte le nepoškodovane marelice. Ker so ti...

    Več
  • Melona in Lubenica

    Melona in Lubenica

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Kljub temu, da so v letu 1940 na Japonskem...

    Več
  • Nektarina

    Nektarina

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zaradi visoke vsebnosti vode (86%) je...

    Več
  • Papaja

    Papaja

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Do nežnega sadnega mesa najlažje pridemo...

    Več
  • Pasijonka - marakuja

    Pasijonka - marakuja

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Vse kar velja za dober nakup ostalega...

    Več
  • Pitaja

    Pitaja

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zrel sadež je na dotik mehak, njegov olupek...

    Več
  • Pomaranča

    Pomaranča

    Na kaj moramo paziti pri kuhanju Pri nakupu pomaranč moramo paziti, da so pomaranče...

    Več
  • Pomelo

    Pomelo

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?  Pravi pomelo je skupek grenivke...

    Več
  • Rabarbara

    Rabarbara

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Vseeno ali jo najdemo na policah s sadjem...

    Več
  • Ribez

    Ribez

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?Tako kot vsako jagodičevje tudi ribeza ni dobro...

    Več
  • Robida

    Robida

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi robid? Pri robidah moramo upoštevati...

    Več
  • Slive

    Slive

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Kolač iz sliv, slivovka ali slive, ovite...

    Več
  • Tamarilo - drevesni paradižnik

    Tamarilo - drevesni paradižnik

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri nakupu tamarila velja, da mora sadež...

    Več