Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Čokoladi se nikakor ne morem upreti« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Čokoladi se nikakor ne morem upreti« Sandra Adam o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Aktualna miss Slovenije Sandra Adam nam je zaupala nekaj skrivnosti za pripravo okusnega piščanca v sladko-kisli vinski omaki.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Poskušam se prehranjevati čim bolj zdravo, čeprav priznam, da mi včasih natrpan urnik tega ne dopušča. Dan vedno začnem z zajtrkom. Lahko bi rekla, da mi ta da potrebno energijo, ki jo potrebujem, da se povsem prebudim. Izogibam se tudi hitri hrani, ki pa je tudi nasploh ne maram preveč. Slaba razvada so le slaščice, predvsem čokolada, ki se ji nikakor ne morem upreti.

Koliko obrokov imate po navadi na dan?

Pojem okrog pet obrokov na dan, kar je tudi priporočljivo.

Ali lahko opišete svoje tipične obroke?

Za zajtrk najpogosteje jem žitarice z mlekom, jogurt ali kakšno sadje, na primer banane. Pijem pa zeleni čaj. Ker sicer jem zelo raznoliko hrano, za kosilo in večerjo zelo težko opredelim tipično hrano, ki se znajde na mojem krožniku. Za kosilo je to po navadi kakšno meso s prilogo in solato, tudi testenine, za večerjo pa si privoščim čisto različno – včasih samo jogurt, spet drugič kakšen obilnejši obrok.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Moji najljubši jedi sta špinača in pire krompir. Obožujem tudi morsko hrano. Na splošno pri hrani nisem preveč izbirčna in rada pokusim kaj novega.

Katero jed sami najbolje pripravite? Nam lahko na hitro zaupate recept?

Najraje pripravim piščančje meso v sladko-kisli vinski omaki, kot prilogo pa krompir ali njoke. Ta jed je za pripravo zelo preprosta. Pozorni moramo biti le na to, da meso dobro začinimo ter dodamo primerno količino vina. Prestalo je predvsem stvar okusa. Če imate na primer radi bolj pekočo hrano, lahko mesu dodate tudi malo čilija.

Kako skrbite za svojo postavo?

Za svojo postavo skrbim predvsem z redno telovadbo. Poleg tega se poskušam čim bolj izogibati sladicam in slanim prigrizkom. Priznam pa, da se kdaj tudi pregrešim.

Kaj  po navadi jeste pred nastopom oziroma kakšnim pomembnejšim tekmovanjem?

Čisto odvisno. Po navadi je v vsej naglici to kar kakšna čokoladica za energijo ali sadje.

 

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih