Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Čeprav ne maram morske hrane, obožujem suši!« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Čeprav ne maram morske hrane, obožujem suši!« Sandra Auer o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Simpatična Štajerka pravi, da se tokrat prvič v življenju loteva kakršnekoli diete.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Moje prehranjevalne navade niso nič posebnega – navadno jem, kar želim in kadar želim. Ni mi treba paziti na linijo, saj se tudi veliko gibljem in tako porabim zaužite kalorije. Veliko se ukvarjam s športom – tečem, hodim na sprehode v naravo in kolesarim. Zadnja leta pa sem se prvič v življenju lotila posebne ločevalne diete, za katero me je navdušil fant. Tega nisem storila zaradi hujšanja, temveč zgolj zaradi boljšega počutja in razstrupljanja telesa.

Kaj radi jeste in česa ne?

Zelo rada jem, tudi prijatelji se mi čudijo, koliko dejansko pojem. Če pa bi morala izpostaviti eno živilo, bi bila moja najljubša jed krompir. Tega obožujem na vse mogoče načine. Rada imam tudi kitajsko hrano; to bi lahko jedla prav vsak dan. Na mojem jedilniku se najde še veliko zelenjave in sadja. Ne maram pa morske hrane, vendar pa naj kot zanimivost izpostavim to, da kljub temu zelo rada jem suši. Ne maram tudi koruze in fižola.

Katero jed sami najbolje pripravite? Nam lahko zaupate kakšen kuharski trik ali nasvet?

 Doma so pohvalili mojo rižoto, čeprav imamo pri nas morda nekoliko drugačne prehranjevalne navade. Za kosilo tako denimo ne jemo testenin, riž morda zgolj kot prilogo, rižote pa nikoli. Tudi zato je moja rižota nekaj posebnega. Vanjo dodam zelo veliko raznovrstne zelenjave, predvsem zelo velike kose paprike, ki rižu dajo posebno aromo.

Kakšno pa je vaše mnenje o prehranskih dopolnilih?

Sama jih nisem nikoli posebej uživala; jemala sem le kalcij, ki so mi ga priporočili za boljši glas. Sicer pa prehranskim dopolnilom ne nasprotujem – komur ugajajo, naj jih uživa.

Kolikokrat na mesec (v povprečju) se odpravite jest v restavracijo? Nam lahko zaupate svojo najljubšo?

Zunaj jem do dvakrat na teden, veliko kuham tudi sama. Skorajda vsak dan si pripravim tople sendviče, ki jih obožujem. Moja najljubša restavracija pa je kitajska v Mariboru.

 

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih