Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
»Šest let sem bila vegetarijanka, a sem se spet pridružila mesojedim« - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

»Šest let sem bila vegetarijanka, a sem se spet pridružila mesojedim« Barbra Drnač o svojih prehranjevalnih navadah

Deli:
Facebook
Twitter

Barbra Drnač – umetnostna kritičarka za ples, plesna novinarka in urednica oddaje Parada plesa naravnost obožuje zajtrke.

 

Kako bi opisali svoje prehranjevalne navade?

Moje prehranjevalne navade so se z leti in okoliščinami zelo spremenile. Nikoli nisem bila prevelika ljubiteljica hrane, obroke sem izpuščala ali jih združevala v enega. Sedaj pa je prišel čas, ko prisegam, da je treba jesti zdravo. Šest let sem bila vegetarijanka, a sem se spet pridružila mesojedim prebivalcem našega planeta. Trudim se jesti zdravo. To je res kar projekt in si moraš vzeti čas, a zaradi zdravja in kakovosti hrane se zelo izplača. Pri nakupih v megamarketih pregledujem sestavine določenih živil, ki morajo biti brez zloglasnih E-jev, na mariborski tržnici, kadar sem na tem koncu, to pa je običajno vsak konec tedna, pa obiščem tudi biotržnico in si nakupim odličen jabolčni sok pa domače kislo zelje, solato.

Koliko obrokov imate po navadi na dan?

S količinami hrane ne pretiravam; jesti je treba zmerno in okusno. Trudim se, da bi imela tri redne obroke dnevno, a mi ne uspe vedno. Za zajtrk si vedno vzamem čas, kosilo in večerja pa se znata združiti v en popoldanski obrok. Vmes posežem po kakšnem sadju.

Ali lahko opišete svoje tipične obroke?

Zajtrk naravnost obožujem – to so največkrat Montignacovi kosmiči s kokosom, preliti z jogurtom, dodam pa še kakšno banano in kivi. Redno uživam tudi doma pripravljen sok iz limone in pomaranče in kolumbijsko biokavo. Kosilo in večerja sta mešana – od rib na žaru do kombinacije testenin z različnimi omakami. Obožujem tudi pirekrompir, čeprav vem, da ni preveč zdrav. Pa kozarec vina ob obroku.

Kaj radi jeste in česa ne marate?

Najraje imam ribe, špinačo, pirekrompir, potato skins, kadar sem čez lužo … Rada pokušam tudi vse novitete. Ne maram pa prevelikih porcij na krožniku; to me spravi ob dober tek ne glede na to,  kaj je servirano. Ne jem tudi kakšnih vampov, jezikov in druge drobovine.

Katero jed sami najbolje pripravite?

Lahko se pohvalim z zelenjavno juho, v katero zmečem vse in ki jo začinim po svojem okusu. Obvezno dodam tudi kakšen čili, da je vse skupaj malo pekoče.

Kako skrbite za svojo postavo?

Pozimi se ukvarjam s smučanjem, v zadnjem času pa tudi s tekom na smučeh. Poleti so na vrsti plavanje in sprehodi na Pohorje, veliko tudi kolesarim. No, zjutraj, ko vsi oddidejo od doma, se na programu znajde še nekaj plesne vadbe. Obiskujem tudi tradicionalno kitajsko medicino in masažo.

Kaj jeste pred nastopom?

Pred snemanjem nimam kakšnega posebnega rituala, jem kot običajno. Mislim, da je hrane v tem trenutku na svetu toliko, da so ljudje začeli iz nje ustvarjati preveliko filozofijo. Tisto, česar je preveč, pa nikoli ni dobro. Manj je več še kako drži. Pa seveda tudi tista moja, no, Nietzschejeva, da je dan brez plesa izgubljen dan :)

 

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih